Memduh BORAZAN


ZİRVENİN ANAHTARI

Mondihome Kayserispor’da yüzler gülüyor…


Mondihome Kayserispor’da yüzler gülüyor… Eeee nasıl gülmesin? Ligde son üç haftada alınan üç galibiyet, üzerine Ziraat Türkiye Kupası’nda farklı bir galibiyet ile gelen tur… Taraftar memnun, camia keyifli, adım adım zirveye yaklaşan futbolcu topluluğu. 

Tüm bunların yanında kendini ispatlamak zorunda olan kendini camiaya kabul ettirmek zorunda olan Teknik Direktör Recep Uçar’ın tüm bunların altından alnının akıyla çıkması var ortada… Kolay değil, kısa sürede alınan iyi sonuçlara direk etkisi var hocanın… Kendi oyun formatını takıma adapte etti mi? Evet, etti! 

Geldiğimiz noktada Teknik Direktör Recep Uçar’ın 1.85 gibi önemli bir puan ortalaması yakalaması yabana atılacak bir olay değil. Camianın ya da takımın önüne geçmeden sadece kendi işine odaklanmış bir Recep Uçar, bu camiaya önemli katkılar vermeye devam edecek bundan kimsenin kuşkusu yok. 

Recep Uçar’ın son açıklamaları oldukça ilginç. Uçar, “Her maç bir önceki maçtan daha iyisini yapmak dışında spesifik bir hedefimiz yok” dedi. Bu da bize gösteriyor ki hoca maç maç düşünüyor. Bir maç biter bitmez kısa bir değerlendirmenin ardından diğer maçın hazırlıklarına başlıyor. Mütevazı, haddini bilen açıklamalar… Özeti ise ‘Biz rasyonel hedefler peşindeyiz’ şeklinde…

Mondihome Kayserispor’da artık hedef konusunda da farklı fikirler gelişiyor camia içerisinde. Nitekim takımın üst sıralarda yer alması akıllara Avrupa biletini getiriyor… Recep Uçar’ın puan ortalaması bu şekilde sürdüğünde bu bir ütopya değil. 

Önemli bir konu da Kayserispor’un zirve sevdasının anahtarının kendisini bekleyen 3 maçtan geçmesi. Bu üç maçta karşılaşacağı takımların tamamı kendisinden üst basamaklarda bulunuyor. Bu maçlardan alacağı sonuçlar takımın üst basamaklara sıkı sıkıya sarılmasını sağlayabilir. Kasımpaşa, Adana Demirspor ve Trabzonspor maçlarından alınacak her puan temsilcimizin hedeflerini daha gerçekçi hale çevirecek. 

Özellikle Cumartesi günü oynanacak olan Kasımpaşa maçı hem takımın bugüne kadar aldığı sonuçların bir toplamı, hem de camianın kendisine bir hedef belirlemesi açısından önemli. Recep Uçar ve öğrencileri de eminim bu maçın önemine gerektiği kadar hâkimdir…