Erhan KAN


YİNE AYNI TERANE

Son günlerde gündem transfer… Özellikle Yukatel Kayserispor’a bugünlerde bolca isim geliyor.


Son günlerde gündem transfer… Özellikle Yukatel Kayserispor’a bugünlerde bolca isim geliyor. Hem de ne isimler geliyor. Seneye ilk üç mücadelesi vermeye hazırlanın… Çağdaş Atan bile imza atarken, böylesine bir transfer fırtınasının içerisinde kendini bulacağını tahmin etmemiştir. İşin şakası bir yana şunu hatırlatalım Kayserispor’un transfer yasağı devam ediyor.

Transfer döneminde bir gazeteci olarak bu tür haberleri okurken eğlenmiyor değilim. Hatta içimden geçiriyorum “Acaba bu transferde Başkan Berna Gözbaşı’nın haberi var mı?” diye… Bir çoğu İstanbul menşeli haberler. Menajerlerin kendi elindeki oyuncuyu parlatma çabaları. Zira Kayserispor ile ismi anılan oyuncunun değeri birkaç kat artabiliyor. Bu durum her ne kadar temsilcimiz açısından olumsuz olsa da menajer ve oyuncuların işine yarıyor.

Peki Kayserispor için neden olumsuz? Hemen cevabını verelim. Birçok ismi parlatmak için öyle rakamlar telaffuz ediliyor ki Kayserispor’un gerçekten talip olduğu oyuncu ve menajerlerde bu rakamları temsilcimizden talep ediyor. Durum böyle olunca bütçeye ekstradan yük biniyor. Bizim yönetim durumu açıklayana kadar başına hal geliyor. Birçok kişiye bu asparagas haberler eğlendirici gelse de iş temsilcimiz açısından hiç öyle değil.

Hatta öyle ki bu transfer haberleri yapılırken Kayserispor’un transfer yasağının olduğundan hiç söz edilmiyor. Tam tersi her şey güllük gülistanlık olarak gösteriliyor ki daha da inandırıcı olsun. Çağdaş Atan gelirken transfer konusunda durumu bildiği için bana sorarsanız listesi son derece minimize etti. Eldeki oyuncular ile kiralıktan dönecekleri düşündü üzerine alt yapıdan gelebilecek isimleri de ekledikten sonra transfer yasağının kaldırılması halinde kimleri alabileceğini düşündü.

Yönetime de bu mihvalde bir liste verdi. Şimdi yönetim ilk iş olarak bu transfer yasağını kaldırmanın hesaplarını yapıyor. Daha sonra alınacak oyuncuların değerlendirmesini yapacaktır. Bunun için diyorum ki taraftar beklentilerine fazla yüksek tutmamalı. Bu sezon büyük hedefler yerine kalıcı bir takım yapmanın telaşı içindeki yönetim ve teknik adamlara destek vermeli.

Aklıselim davranan taraftar bu yönde zaten görüşlerini belirtiyor. Bu nedenle menajer uydurması asparagas haberlere fazla bel bağlamamak hayâl kırıklığına uğramamak açısından oldukça önemli.