Memduh BORAZAN


YETMEZ AMA EVET DİYORUZ

Lig’in ilk maçında Altay karşısındaki Kayserispor’u hep birlikte hatırlayalım. Kötü futbol ve 4 farklı yenilgi ile morallerin dip yaptığı, düşme adayı olarak gösterilen bir takım ve akabinde teknik direktör değişikliği günlerini.


Lig’in ilk maçında Altay karşısındaki Kayserispor’u hep birlikte hatırlayalım. Kötü futbol ve 4 farklı yenilgi ile morallerin dip yaptığı, düşme adayı olarak gösterilen bir takım ve akabinde teknik direktör değişikliği günlerini.

Yalçın Koşukavak ile yolların ayrılması ve Hikmet Karaman’ın göreve getirilmesiyle birlikte kendine yeni bir sayfa açan Yukatel Kayserispor’da herkesin “Yine mi düşme korkusu yaşayacağız” soruları eşliğinde başlayan Lig’de bugün kimse o dönemi görmüyor. İlla da gelinen noktayı değerlendirmek gerekirse, “Yetmez ama evet” diyoruz. Fakat bununla birlikte Kayserispor’un önemli hamleler yapmasını beklediğimizin altını çizmemiz gerekiyor.

20 takımlı Süper Lig’de 11. Sırada bulunan Yukatel Kayserispor’un bugünden tezi yok yapması gereken şey, planlama. Elbette doğru bir planlama. Sezon başında yapılan bazı transfer hatalarından ders alınmış olacak ki, artık oyuncu seçiminde boş beleş işlere imza atılmıyor. Örneğin ara transfer döneminde takıma kazandırılan Abdulkadir Parmak, Andrea Bertalocci ve Mert Çetin’e kimsenin itiraz edeceği bir durum yok. Planlamadan bahsettik ya, tam bu noktada yukarıda verdiğimiz örneklemeden devam ederek Kayserispor, hiçbir sıkıntıya düşmeden rahat bir sezon geçirsin isteniyorsa, bir sol bek, bir de santrfor alarak işlemi tamamlamalı.

Takımın hem art arda oynayacağı kritik maçlar, bir de kupayı ilave ederseniz yoğun bir dönem yaşanacak. Bu dönemin sorunsuz selamete ermesi, hatta Avrupa şansını zorlamak için transferde eksik görülen mevkiler için harekete geçilmeli.

Transfer tahtasının bir kez daha kapandığını biliyorum ama halledilir ve gereği yapılır. Yapılmalı da. Eğer hem bu sezon, hem de gelecek sezonu kapsayan bir öngörü, bir vizyon ortaya konulursa, Kayserispor seviye atlar, başka bir boyuta geçer. O her sezon yaşanan düşme hengâmeleri geri kalsın, hatırlanmasın isteniyorsa, ısrarla yazmakta fayda var; planlama şart. Günü kurtarmak yerine yılları kapsayacak kuşatacak çalışmalarla, Avrupa’da boy gösterecek bir Yukatel Kayserispor ise eğer hedef, harekete geçmek için tam sırası.

Doğru zamanda, doğru işlere imza atarsanız, göreceksiniz ki Kayserispor sınıf atlamış, başka bir evreye geçmiş. Derim ki, bu fırsat ele geçmişken, hiç beklemeden gereğinin yapılması. İyi günler görmek istiyorsak, doğru ve bilinçli planlamayla yola çıkmak için bekleme yapmanın bir anlamı yok!