Erhan KAN


YENİ SEZON YENİ UMUTLAR

Yukatel Kayserispor’da Çağdaş Atan ile birlikte nasıl bir görüntü ortaya çıkacağı bu aralar en çok merak edilen konulardan biri. İmza töreni son derece şaşalı oldu. Şehrin ileri gelenlerinin imza töreninde boy göstermesi elbette ki güzel. Ama bu desteğin sezon öncesi artarak devam etmesi çok daha önemli.


Çağdaş Atan’ın anlaşma aşamasında kurduğu ve ağızlara pelesenk olan, “Hayallerimiz bütçelerden büyük” cümlesi Kayserispor açısından bu sezon bir milat olacak. Sonuçta bütçe konusundaki sıkıntıları artık sağır sultan bile biliyor. Transfer yasağının olması işin bir başka boyutu. Tüm bunlara rağmen Çağdaş Hoca’nın böyle bir cümle ile işe başlaması oldukça moral verici.

Daha önce Sergen Yalçın’ın yardımcısı olarak görev yaptığı Kayseri’yi çok iyi bilen bir isim. Bu kez teknik patron olarak görev yapacak. Her şeyden önemlisi geldiği şehri, geldiği camiayı, taraftarı, basını tanıyor. Bu iki taraf içinde avantaj. Kayseri’yi iyi tanımamış olmasa transfer yasağı olan bir takıma gelmek istemez. Ama Kayseri’nin potansiyelini ve yapabileceklerini çok iyi biliyor. Berna Gözbaşı’nın sezon öncesinde transfer yasağını kaldırmak için elinden geleni yapacağını biliyor ve güveniyor.

Bu durum camia içinde ciddi bir kenetlenmeyi de yanında getirebilir. Ömer Erdoğan’ın kolayı seçerek sözleşmeden vazgeçmesi Kayserispor camiası için itici ve birleştirici bir hırs unsuru olacak gibi görünüyor. Her işte bir hayır vardır cümlesi toplumumuz açısından genel bir kanıdır. Bu durum sarınım Kayserispor için daha da farklı bir şekilde kendini gösterecek. Ömer Erdoğan’ın vazgeçmesi takımı daha farklı yönde motive edecek. Birde Çağdaş Atan’ın böylesine önemli bir cümle ile işe başlaması tam manasıyla takıma farklı bir ruh kazandıracak.

Transfer dönemi son derece sönük geçecek gibi görünse de Kayserispor için, çok farklı sürprizler ile karşılaşabilir taraftarlar. Şimdilik sadece bunu söyleyelim, zamanı geldiğinde konuyu daha geniş ele alırız. Taraftar farklı senaryolara şimdiden hazır olsun. Ama sadece ve sadece şunu unutmasın: Bu takım bu sezon önemli işlere imza atacak.

Özellikle bu inanmışlık ve bu azim ile…