Memduh BORAZAN


YENİ BİR BAŞARI HİKÂYESİ ŞART

Ligin ikinci yarısına kendi evinde başlamanın avantajını iyi kullanamayan Mondihome Kayserispor, sahasında Sivasspor’a 3-1 mağlup olurken, üst üste İstanbul deplasmanlarında oynayacağı iki maç öncesinde tehlike sinyalleri verdi.


Ligin ikinci yarısına kendi evinde başlamanın avantajını iyi kullanamayan Mondihome Kayserispor, sahasında Sivasspor’a 3-1 mağlup olurken, üst üste İstanbul deplasmanlarında oynayacağı iki maç öncesinde tehlike sinyalleri verdi. Futbol olarak ortaya iyi bir performans koymasına rağmen skor olarak istenilenin gerisinde kalan temsilcimizin kaybettiği puanları telafi etmesi önemli. 

Özellikle yarın oynanacak olan Fatih Karagümrük maçı bu telafi için biçilmiş kaftan. Son dönemde bekleneni veremeyen İstanbul ekibi önünde daha iyi bir futbol ile kazanılacak üç puan Sivas maçını unutturacaktır. Ama aksi bir durumda ise tehlike çanları daha yüksek sesle çalabilir. 

Kadrodaki eksiklerin yanında Teknik Direktör Recep Uçar’ın tercihleri Sivas maçında alınan yenilgide pay oynadı mı? Evet, oynadı. Ama aynı eksiklerin Sivas ekibinde de olduğunu unutmamak gerekli. Ligde üç maçtır kazanamayan bir takımın tekrar ayağa kaldırılması kolay değil. 

İşte bu yüzden Karagümrük maçı önemli bir fırsat. Teknik Direktör Recep Uçar’ın bu maçta atacağı adımlar ileride daha zorlu geçmesi muhtemel haftalar için belirleyici olacak. Evet, ligde 29 puan ile 4. Sıradayız ama artık kredimiz kalmadı. 

Puan sıralamasında altımızda yer alan birçok takım puan farkını kapattı. Öyle ki aynı puana sahip 3 takım olduk. Beşiktaş ve Çaykur Rizespor ile sıralamamızı paylaşıyoruz. Bir puan gerimizde Adana Demirspor, 3 puan gerimizde ise Kasımpaşa var. 

Yani alınacak bir kötü sonuçta sıralama olarak kendimizi bir anda farklı bir noktada bulabiliriz. Bunu bilincinde olmak, “Bu şartlarda iyi yerdeyiz” söylemini artık bırakmanın zamanı geldi bence. 

Her takımın ligde yaşadığı sorunlar var. Evet, bizim de ciddi sorunlarımız var kabul. Ama bu sorunlar yeni değil. Sezon başında da bu sorunları yaşayan bizdik. Buna rağmen seri galibiyetler ile geldiğimiz nokta ortada. 

Şimdi geçmişteki skorların arkasına sığınma zamanı değil. Tam aksine, ligde kısıtlı imkânlar ile nasıl büyük başarılar kazanılacağını gösteren o eski ruh halimize dönmemiz gerekiyor. Bunu başaracak gücümüz de var.

Sivasspor maçı bil milat olsun ve Karagümrük ile yeni bir başlangıcın perdesini arayalım. Bu şehir bu takıma güveniyor. Oyuncu grubunun da artık bu bilinçte yeni bir başarı hikâyesi yazmak için yola çıkması şart.