Metin SÖNMEZ


YARIN OLA HAYROLA!

Geriye saymaya devam ediyoruz; sandığın önümüze gelmesine 12 gün kaldı.


Geriye saymaya devam ediyoruz; sandığın önümüze gelmesine 12 gün kaldı.

Şekil A’dan anlaşılacağı üzere, hala coşkulu bir atmosferden bahsedemiyoruz. Bir de İl Seçim Kurulu kararı ile asılan pankartların kaldırılmasıyla birlikte, Kayseri’de seçim yokmuş gibi bir atmosfer yaşıyoruz dersek, yanlış bir saptama olmaz galiba.

Niçin böyle bir seçime doğru yol alıyoruz sorusunun yanıtlarını daha önceki yazılarda net ve anlaşılır dille verdiğimi düşünüyorum. Kesin olan bir şey var ki, artık bu saatten sonra değişen bir şey olmadan 31 Mart’a gideriz…

Süreç bu denli hızla ilerlerken, en basit göstergelerden birini daha hatırlatayım istedim… Bakın mesela saat bu saat olmuş yarın Kayseri’de olacak ve açık hava mitinginde hitap edecek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında bu amaçla Kayseri’ye gelen bir lider var mı? Yanlış anlaşılmasın, açık hava mitinginden bahsediyorum. Yok, yoklar… Bize yansımadı ama belki kalan günlerde bir program dâhilinde diğer liderlerinde Kayseri’de meydanda olacağına dair bir emare henüz gündeme gelmedi. İşte şu anlattığım durum bile, seçimlerin ferinin sönük olduğuna dair bir saptamadır.

Yukarıda ifade etmeye çalıştık. 31 Mart adına ilk açık hava mitingini AK Parti yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, Cumhuriyet Meydanı’nda seçmene hitap edecek, Cumhur İttifakı adaylarına oy isteyecek. Hal böyle olunca, ister istemez gözler yarına çevrildi. Her koşulda kalabalık kitleleri meydanda toplamayı başaran Kayseri, yine Cumhurbaşkanı’na karşı iyi bir sınav verebilecek mi? 

Aynı zamanda AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm adına da önemli bir gösterge olacak yarınki miting.

Muhalefet başta olmak üzere toplanan kalabalık sayısı üzerinden bir tavır geliştirme ve tartışma yaşanacağı da muhakkak. Herkes kendince bir değerlendirmede bulunacak. Hatta kalabalığın durumuna ve metre kareye düşen insan sayısına göre, seçim tahmini bile yapılacak.

E artık, yarın ola hayrola…