Erhan KAN


VEDA ZAMANI

Yukatel Kayserispor, bu sezon kendi sahasında son kez görücüye çıkıyor. Ligden düşmesi kesinleşen Malatya ekibi ile oynanacak olan karşılaşma temsilcimiz açısından sadece prestij ve kupa finali öncesinde prova özelliği taşıyor.


Yukatel Kayserispor, bu sezon kendi sahasında son kez görücüye çıkıyor. Ligden düşmesi kesinleşen Malatya ekibi ile oynanacak olan karşılaşma temsilcimiz açısından sadece prestij ve kupa finali öncesinde prova özelliği taşıyor. Ama bu sezon için Kadir Has’a veda maçı olması nedeniyle de gönüllerde küçük bir burukluk bırakacak.

Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ile oynanan yarı final maçı sonrasında Malatyaspor karşılaşmasının pek tat vereceğini düşünmüyorum açıkçası. Ama şunu konu ile ilintili olarak belirtmekte fayda var. Trabzonspor ile oynanan maç bize gösterdi ki Kayseri’de bir futbol şehri olma yolunda ilerliyor. Özellikle taraftar profili hızlı bir değişim içerisinde.

Kupa maçında tribünleri sadece doldurmakla kalmayan Kayserili sporseverler, bir taraftar kitlesinin takımına nasıl destek vermesi gerektiğini de gösterdi. Doksan dakika maçın içinde, pozisyonlara hakim ve agresif tavırları ile gerçekten takdiri hak ettiler. Agresif derken bunu yanlış anlayanlar olabilir. Bu konudaki kastım sadece doksan dakika boyunca susmayan taraftar kitlesi. Diğer yönden sahaya atılan yabancı maddeleri tasvip etmediğimizi zaten her platformda dile getirdik.

Tribünü dolduran ama çekirdek çitleyen taraftar kitlesinden, doksan dakika bağıran, takıma destek olan ve sadece maçı içinde kalan taraftar kitlesine evrilen Kayserispor seyircisi önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlerde olacak inanıyorum. Böylesi bir taraftar topluluğu içinde çok daha iyi bir kadronun yapılması, daha önemli hedeflere yelken açan bir kulüp vizyonu şart gibi görünüyor.

Türkiye Kupası finali bizim için sanki yeni bir milat olacak. Sonuçta finalin kazanılması halinde Avrupa kapıları bizim için açılacak. Yeni bir vizyon için gereken şey de bu. Bundan sonraki dönemde daha farklı hedefleri konuşmak önemli olacaktır bizler için. Bu nedenle bu sezon Kadir Has’a veda ediyoruz evet, daha büyük hedefler için ise yeni bir başlangıç yapıyoruz.

Hem ligde uzun zamandır rahat bir konum elde eden hem de kupada final başarısı gösteren Kayserispor açısından bu sezon önemli bir yerde anılacak. Hele bir de kupayı aldığımızda, eminim her şey çok daha güzel olacak.