Erhan KAN


VEDA MAÇI

Evet, bugün yine Yukatel Kayserispor’un maçı var. Üstelik bu maç temsilcimizin taraftarı önüne çıkacağı son doksan dakika olacak.


Evet, bugün yine Yukatel Kayserispor’un maçı var. Üstelik bu maç temsilcimizin taraftarı önüne çıkacağı son doksan dakika olacak. Kısıtlı imkânlarla iyi denebilecek bir sezon geçiren hem teknik ekibe hem de oyunculara veda etme imkanı tanıyan bu doksan dakika taraftar açısından da büyük önem taşıyor. 

Kayserispor, bu sezon son kez kendi evinde görücüye çıkıyor. Ardından ise Salı günü deplasmanda oynanacak olan Sivasspor maçı ile ligi tam anlamıyla noktalamış olacak. Gelecek sezon için akıllarda tek soru var artık: Transfer tahtası açılacak mı? Bu kadar kısa bir cümlenin ardından gelecek sezonu lig bitimine bırakalım. 

Önemli olan bugün oynanacak olan zorlu karşılaşmaya taraftarın ilgisi. Hafta içinde İstanbul takımının şampiyonluğunu kutlayan kitlenin kendi memleketinin takımına sezon vedası için tribünlere ne kadar ilgi göstereceği benim için önemli bir nokta. Futbolda ülke olarak mikro milliyetçilik başarının anahtarıdır aslında. Rekabeti arttıracak, futbol kalitesini yükseltecek bir mihenk taşıdır. Ama maalesef ülkemizde bunun tam aksi yaşanmaya devam ediyor ve bu da Türk futbolunun üç İstanbul takımının arasına sıkışmasına neden oluyor. 

Haliyle bu sıkışma futbolun gelişmesinin önüne geçiyor. Bu konu hakkında önümüzdeki günlerde daha geniş bir şekilde yazacağım. Bu başlık burada dursun şimdilik biz yine bugüne dönelim. Özellikle Çağdaş Atan, güzel bir uğurlamayı fazlası ile hak ediyor. Oyuncu grubu da aynı şekilde bu uğurlamayı hak ediyor. Rakibimiz Ankaragücü’nün matematiksel olarak lige veda etme olasılığı devam ediyor. Başkent’in önemli kulübünün ligde kaldığını tescil edebilmesi için iki hafta da bir puana ihtiyacı var. 

Bizim için iddianın olmadığı maç Başkent ekibi için önem arz ediyor. Ankaragücü’nün başında Teknik Direktör Tolunay Kafkas’ın bulunması ise dikkat çekici. Zira, Kayseri geçmişi son derece geniş. Kayserispor ile Türkiye Kupası kaldırmış ismi Kayserispor tarihine yazılmış bir isim Tolunay Kafkas. Bu nedenle her iki takım içinde bugün oynanacak maçın öncelikle centilmenlik olarak örnek olması ardından ise mücadele gücü, hak edenin sahada kazanacağı bir doksan dakika olmasını temenni ediyoruz. 

Bir kez daha iç sahadaki son maçta güzel bir veda için tribünlerin dolması güzel olur diyelim ve satırlarımıza son verelim.