Sami DAYANGAÇ


VALİMİZ GÖKMEN ÇİÇEK

Afyon Valiliği sırasında yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Gökmen Çiçek, büyüklerimizin istekleri doğrultusunda ilimize atanmıştı.


Afyon Valiliği sırasında yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Gökmen Çiçek, büyüklerimizin istekleri doğrultusunda ilimize atanmıştı. Afyon Valiliği sırasında ne denli önemli hizmetler yaptığı binlerce vatandaşın sevgi ve gözyaşları içinde uğurlanmasıyla belli olmuştu.

Kayseri Valisi olarak göreve gelir gelmez önce başta belediyeler olmak üzere kamunun önünü açtı. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile olan uyumu hizmete, şehrin menfaatine yansıdı.

Afyon Valiliği sırasında kurduğu kooperatifler ev hanımlarının da ekonomiye, istihdama katkısına vesile oldu. Bu kooperatifler yurtdışına satışlar yapan tesisler haline geldi. Vali Gökmen Çiçek aynı uygulamayı şehrimizde de gerçekleştirdi. Memduh Büyükkılıç ile el ele vererek ilçelerde hanımların üretim yapacağı, ürettiklerini pazarlayacakları kooperatifler kurdular. Hanımlar hem kendi hem de şehir ekonomisine dâhil oldular. Üretiyorlar, pazarlıyorlar ve satıyorlar.

Madde bağımlılığı hususunu onur meselesi yapan Valimiz, güvenlik güçlerine tam destek vererek satıcıların kökünü kazımaya söz verdi. Çok önemli adımlar atıldı, daha da atılacak. Elbette bunda başarı sadece güvenlik personelinin çabaları değil, vatandaşların duyarlılığı, yardım ve destekleri ile sağlanacak. İncesu yolu üzerinde yapımına başlanan rehabilitasyon merkezinin bir eşi daha ülkemizde yok.

Madde bağımlılığı ile mücadele ederken gençlerin doğru işlere yönlendirilmelerinin spordan geçeceğini gören Gökmen Vali ERVA Spor Okulları açtı, açtırdı. Allah razı olsun.

Turizm konusunda elbette geçmişten beri çaba gösteren ilimiz, Mehmet Özhaseki'nin belediye başkanlığı döneminde çok büyük ivme kazandı. Erciyes Kış Sporları Merkezi, buz pateni, tam olimpik yüzme havuzu, Yemliha Su Sporları Merkezi ilk akla gelenler. Kültepe de unutulmamalı. Mehmet Özhaseki belediye başkanı iken bütün şehir yasası bulunmadığı için merkez haricinde yatırım yapılamıyordu. Mesela Yahyalı Kapuzbaşı vs. tüm görev ve sorumluluklarını başarı ile yerine getiren Vali Gökmen Çiçek, Soğanlı’dan balon turizmine kadar, bu şehrin turizmden daha çok pay alması adına çalışmalar yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

Valimizin son icraatı yine örneği olmayan ama örnek alınacak bir çalışma; İstihdam Fuarı. İş arayan ile işçi arayanların karşı karşıya gelerek yüz yüze görüşmeleri ne denli takdire şayan düşünelim. Bu konuya ileriki yazılarımızda değineceğiz.

Vali Gökmen Çiçek bu çalışmaları ile ülkenin en gözde valilerinden biridir. Deprem çalışmaları başlı başına bir yazı değil kitap konusudur. Geçtiğimiz aylarda büyük bir ile, üçüncü büyük ile vali olacakken bir büyüğümüzün ricası ile Kayseri’de kalan Vali Gökmen Çiçek çalışmaları, farklı icraatları, tevazusu ile gönüllere taht kurmuş bir validir. Allah razı olsun...

 

GÜNÜN SÖZÜ: Çevrenizdeki insanlara değil içinizdekine dikkat edin. Kaleler dışarıdan kuşatılır ama en kolay içten yıkılır…