Dilara ATEŞ


ÜMMETİN AYI GELİYOR

Ramazan ayı için artık sayılı günler kaldı.


Ramazan ayı için artık sayılı günler kaldı.

Hazreti Ebu Hureyre''den rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır: ''''Her kim inanarak ve sevabını Allahü Teala''dan umarak Kadir gecesinde kalkar ve ibadet ederse, o kimsenin geçmiş günahlarını mağrifet olunur. Her kim de Ramazan-ı Şerif orucunu inanarak ve mükafatını ancak Allah''tan umarak tutarsa, o kimsenin geçmiş günahları mağrifet olunur.

Üzerine daha ne konuşulur ki…

Yardımlaşmanın, hoşgörünün, sabrın öne çıktığı, kalplerin huzur ile dolduğu mübarek ay kapıya dayandı…

Bu Ramazan ayı, Bahar ile birlikte geliyor…

Hastalık, geçim sıkıntısı, savaşlar, olumsuz hava şartları…

İnsanların bunaldığı günleri geride bırakacak ve bir ışık gibi doğacak…

Hz. Peygamber (s.a.s.) üç aylar hakkında şöyle buyurmuştur: “Recep Allah'ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır.”

Tirmîzî ve İbn Mâce’nin rivayetinde hadis şöyledir;

"Ramazan ayının ilk gecesi olunca şeytanlar ve cinlerin azgınlarına zincir vurulur. Hiç biri açık bırakıl- maksızııı cehennemin bütün kapıları kapatılır. Cennetin bütün kapıları açılır, hiç biri kapalı bırakılmaz. Bir nidâ edici (melek) şöyle seslenir:

‘Ey hayır peşinde koşan kimse! Hayır işlemeye yönel. Ey şer peşinde koşan! Şerri terket.’ Allah tarafından ateşten kurtulanlar olur. Bu durum Ramazanın her gecesinde olur."13

Böylesine güzel günlerin kapıda olduğu, böylesine müjdelerin olduğu Ramazan ayı öncesinde hepimizin kalben ve ruhen kendimiz ile hesaplaşma içerisinde olmalıyız…

Fitneyle, fesatla, arkadan konuşma ve kuyu kazmayla, kul hakkıyla çirkinleştirdiğimiz bu dünyaya güneş gibi doğacak olan Ramazan ayı inşallah hepimizin kurtuluşuna vesile olur.