Erhan KAN


TARİHİ KUPA FİNALİNİ OTOBÜSE İNDİRGEMEK!

Türkiye Kupası finali öncesinde geri sayım devam ederken, şehir içinde heyecanın yeterli olup olup olmadığı tartışılıyor bu günlerde


Türkiye Kupası finali öncesinde geri sayım devam ederken, şehir içinde heyecanın yeterli olup olup olmadığı tartışılıyor bu günlerde… Bu konuda benim cevabım belli. Elbette yeterli değil. Bu tarihi maça sayılı günler kala kentin içinde bu durumu göz önünde bulunduracak hiçbir unsur yok. Cadde ve sokaklarda Sarı-Kırmızılı renklerde bayraklar görmek çok zor. Sadece birkaç Kayserispor sevdalısı ev ve işyerlerine bayrak astı.

Genel anlamda baktığımızda ise bu maçı hatırlatan hiçbir emare yok. Peki böyle mi olmalı. Trabzon camiasının haftalardır şampiyonluk kutlamalarını hep beraber izliyoruz. Daha öncesi şampiyonluğa giden yolda neler yapıldığını, nasıl bir motivasyon sağlandığına şahit olduk. Bizim için lig şampiyonluğu kadar önemli bir dönemeçteyiz. Ama şehrin üzerine sanki ölü toprağı serpilmiş gibi.

Böylesine dönüm noktaları bazı kulüpler için gelecek adına kırılma noktalarıdır. Yaşanan bu dönem camia içeresinde kenetlenme sağlayacağı gibi ilerisi içinde takımın başarı segmentini üst seviyelere çekecektir. Bir otobüs muhabbetidir gidiyor. Kim ne kadar otobüs veriyor? Vay o az vermiş? Vay bu çok vermiş?

Geldik koskoca kupa finalini otobüslere endeksledik iyi mi?

Şehirde coşku yok ki 300-500 otobüs kaldırmışız önemli mi? Kardeşim bırakın insanları verdikleri otobüs sayıları ile yargılamaya ya da camianın önüne atmayı… Önemli olan insanların iş ve okul gibi yükümlülüklerini iki günlük ortadan kaldırabilmek. Çalışan insan yada o gün sınavı olan bir öğrenci bu maça nasıl gidecek. Her zaman olduğu gibi içini doldurmadan önce otobüs derdindeyiz.

Bu konuda şehrin ileri gelenlerinin adım atması gerekiyor. Önce insanlarımızın kupa maçı için iki günlük izin işlerini halledecek adımlar atılmalı. Ardından otobüs sayıları daha anlamlı hale gelir.

Dolu dolu, gümbür gümbür gidecek otobüsler, şehir işinde yaşanacak coşku kupa maçı öncesinde en büyük motivasyon olacaktır. İçini dolduramadığımız otobüs sayıları ise sadece rakam olarak kalacaktır. Öncelik sıramızı iyi belirlememiz lazım. Tarihi günde, tarihi bir başarıya imza atmak için biraz canlanalım artık!