Erhan KAN


TARİHİ GECE

Ve beklenen gün geldi…


Ve beklenen gün geldi…

Ziraat Türkiye Kupası’nda bu akşam final oynayacağız. Kayserispor, komşu kent Sivas ile Türkiye Kupası’nı müzesine bir kez daha getirebilmek için mücadele edecek. İstanbul Olimpiyat Stadı’nda oynanacak olan bu önemli karşılaşma için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Taraftarlar dün otobüsler Kayseri’den İstanbul’a aktı. Bu konuda Kapalı Kale Grubu’nun yaptığı organizasyon takdire şayandı. Sadece Kayseri’den değil, neredeyse Türkiye’nin tüm şehirlerinden Sarı-Kırmızılı renklere gönül vermiş, memleket sevdalıları İstanbul’a aktı.

Bugün İstanbul, Kayseri ve Sivas’tan gelenler ile renkli bir gün yaşayacak. Sizler bu satırları okurken, bizlerde destek ve maçı yerinde takih edip sizlere an sağlıklı haber ve yorumları ulaştırmak için İstanbul’da olacağız.

Tarihi bir gün, tarihi bir maç. Artık, şu yapılmış bu yapılmalıydı, bazı şeyler neler yapılmadı gibi sözlerin ne sırası ne de zamanı. Sadece ama sadece maçı düşünüp kupayı Kayseri’ye nasıl getiririz sinerjisinin oluşturulma vakti.

Aslına bakarsınız bundan sonra söz teknik ekip ve futbolcularda. Sivas’ın durumu belli. Bir sezon boyunca izlediğimiz bir takım. Tehlikeli oyunculara sahipler. Özellikle hızlı atakları gözle görülür bir gerçek. Maça motivasyon sorunu yaşamadıkları da aşikar.

Anadolu’nun iki güzide kulübünün bu akşam İstanbul’da arzı endam ederek final oynaması sevindirici bir durum. Bizi daha da sevindirecek olacak husus ise doksan dakika sonunda kupanın Kayseri’ye gelmesi. Dediğim gibi eksikler noksanlar daha sonra masaya yatırılır. Sonuçta kol kırılır yen içinde kalır. Bu saatten sonra yapılacak tek şey bu şehrin reklam değerini arttıracak olan Türkiye Kupası’nın bu şehire getirilmesidir.

Gelecek sezonun planlaması, hoca ile devam mı tamam mı gibi sorular bir haftalık nekahat döneminin ardından konuşulmaya başlanabilir. Bu tarihi gece öncesinde üzerinde hem fikir olunabilecek tek cümle sanırım şu olacaktır:

O kupa Kayseri’ye gelecek.