Sami DAYANGAÇ


TALAS SPORCU FABRİKASI

Farklı ve başarılı çalışmaları ile ön plana çıkan, bazı hizmetleri ile de örnek alınan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, çok yönlü kişiliği ile hizmette ara ara bunları da yansıtıyor.


Farklı ve başarılı çalışmaları ile ön plana çıkan, bazı hizmetleri ile de örnek alınan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, çok yönlü kişiliği ile hizmette ara ara bunları da yansıtıyor. Çok kitap okumasından tutun da aynı derecede şiir okuyan, hafızasında tutan, yufka yürekliliği, yardımseverliliğine kadar pek çok farklı özelliklere sahip olan Mustafa Yalçın'ın spora da büyük önem ve destek vermesi onu tanıyanları asla şaşırtmıyor. Zira Mustafa Yalçın gençliğinde ata sporu yapmış bir güreş ustasıdır da. Bu nedenle çocukların, gençlerin spora kanalize edilerek hem fizik hem de ruh sağlığının koruması, geliştirilmesi, kötü alışkanlıklardan da uzak durulması açısından çok önem veriyor, çok destek oluyor.

Başkan Yalçın, gençlerin en az bir spor dalında lisanslı spor yapmasını, bir enstrüman çalmasını ve bir yabancı dil öğrenmesini, günümüz dünyasında kaçınılmaz buluyor ve bu yolda adımlar atıyor. Sporcu Fabrikası da bunun ayaklarından birisi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen Sporcu Fabrikası meyvelerini vermeye devam ediyor.

5 yıl içerisinde yaklaşık 10 bin gencin sporla buluşmasına imkân sağlayan Talas Sporcu Fabrikası, Talasgücü Belediyespor adıyla da turnuvalara ve şampiyonalara katılıyor.

Futbolun yanı sıra basketbol, güreş, karate, taekwondo ve masa tenisi branşlarında faaliyet gösteren sporcu fabrikası önemli başarılara da imza atıyor.

Talasgücü Belediyespor, özellikle son dönemde futboldaki başarılarıyla dikkat çekiyor. A Takımı Bölgesel Amatör Lig’den 3. lige yükselerek, şehrin Kayserispor’dan sonraki ikinci profesyonel takımı oldu ve bu sezonu başarıyla tamamladı.

Başkan Yalçın’ın profesyonel sporun yanında alt yaş gruplarına verdiği önemin yansımaları da oldukça parlak oldu. U-14 takımı 75 şehirden 173 takımın arasından sıyrılarak Türkiye Şampiyonu oldu ve büyük bir başarıya imza attı.

Kayseri’de alt yaş gruplarında düzenlenen 4 şampiyonanın 4’ünde de Talasgücü Belediyespor şampiyon oldu.

U-14, U-15, U-16 ve U-18 yaş gruplarında şampiyonluklara ambargo koyan Talasgücülü gençler, Kayseri’yi, gruplarda ve Türkiye şampiyonalarında başarıyla temsil ediyor.

Alt yapısında 400 sporcu bulunan Talasgücü Belediyespor U-11, U-12, U-13, U-14, U-15, U16, U-17 ve U-18 liglerinde mücadele veriyor.

Yarışmacı grupların yanı sıra 7-10 yaş arasında olan çocuklarımızın spor yapmalarını sağlıyor. Yaz döneminde düzenlenen spor okullarında 900 çocuğa spor yaptıran Sporcu Fabrikası, kurulduğu günden bu yana da toplam 10 bin yavrumuzun sporla buluşmasına imkân sağladı. Başkan Mustafa Yalçın daha ne yapsın? Teşekkürler Sayın Yalçın. Sporun ve sporcunun dostu, yakını ve destekçisi olmak böyle bir şey olsa gerek...

 

GÜNÜN SÖZÜ: Ruhsal sıkıntıların kaynağında, anlamsız insanlarla anlamlı ilişkiler yaşama isteği ve çabası var…