Sami DAYANGAÇ


SÜNNET ŞÖLENİ

SSK Hastanesi’nde nöroloji uzmanı olarak çalışan başarılı doktor, hayır işlerinde de hep öndeydi.


SSK Hastanesi’nde nöroloji uzmanı olarak çalışan başarılı doktor, hayır işlerinde de hep öndeydi. Kendisi de doktor olan eşi ile herkesin her sorunuyla yakından ilgilenir, muayenehanesine gelip de parası olmayanlardan asla ücret almazdı.

Yaz aylarında doktorumuz dar gelirli ailelerin çocuklarını sünnet ederdi. Milletvekili, ilçe belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı oldu, bu özelliklerinden vazgeçmedi.

Geçtiğimiz günlerde kadim dostumuz, Sayın Başkan’ı makamlarında ziyaret ettik. İlk günün heyecanı, çalışma azmi ile çalışma arkadaşlarıyla plan proje üzerinde çalışırken bulduk. Oysa evine gece geç saatte ancak gidebilmişti.

Sözünü ettiğimiz başkan elbette Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükklıç. Projelerini, yaptıklarını ve yapacaklarını konuşurken bizim bildiğimiz doktor yaz aylarını boş geçirmez, hayır hasenatı ihmal etmez diye düşündük. Pandemi şartları, ülkenin ekonomideki durumu, bundan çok etkilenen aileler, dar gelirlileri de düşünüp projelendirmiş.

Büyükşehir Belediye Başkanı bu aileler için elbette yaz kursları vs. hem de her branşta yapsa da sünnet olmazsa olmaz. Gerçekten çevrenizde gözlemleyin, sünnet zamanı gelip de sünnet yaptıramayan pek çok aile var. Elbette düğün vs herkesin hayalidir, ama kestirmek dahi parayla.

Memduh Başkan toplu sünnet yapılmasını, bunun da şölen havasında gerçekleşmesini istemiş ve çalışma arkadaşlarına bu yönde talimat vermiş. Şimdi Büyükşehir Belediyemizin ilgili dairesi hazırlıklara başladı, müracaatları alacaklar, hazırlıklar yapılacak ve Kayseri düğünü ile ilk mürüvvetler gerçekleşecek.

Allah Memduh Başkan’dan razı olsun, zamanı gelip de sünnet yaptıramayan, durumu müsait olmayan pek çok ailenin imdadına her zaman olduğu gibi Hızır gibi yetişti.

Bu çalışkan başkan, sizce de Atom Karınca denmesini ve her türlü övgüyü, takdiri haketmiyor mu?