Erhan KAN


SORU İŞARETLERİ

Kayserispor’da bir dönem daha kapandı. Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yollar resmi olarak ayrıldı.


Kayserispor’da bir dönem daha kapandı. Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yollar resmi olarak ayrıldı. Yapılan görüşmede sonuç çıkmayınca, kulüp resmi olarak açıklama yaparak Hikmet Karaman ile yeni sezonda çalışılmayacağını duyurdu. Böylece üçü Kayserispor biri Erciyesspor olmak üzere Hikmet Karaman’ın ilimizde dördüncü dönemi son bulmuş oldu.

Bize burada kendisine yeni görevlerinde başarılar dilemek düşer.

Kimine göre başarılı, kimine göre başarısızdı. Ama Türkiye Kupası finali ve ligde kalmayı haftalar öncesinden garantilemesi belki de kulübün son 5 sezonunun en başarılı sezonuydu.

Şimdi yeni bir teknik adam arayışları başladı. Bir çok isim geçiyor. Kimisi genç, kimisi tecrübeli. Ama her kim takımın başına geçerse geçsin, kulüp için önemli riskler barındıracak. Zira, istikrarı yakalayamadığınızda gelecek her yeni isim özünde riskler taşıyacaktır. Hocanın kariyeri, etiketi önemli değil. Bir çok zaman çok önemli isimlerin göreve geldikleri kulüpler ile kan uyuşmazlığı yaşadığına şahit olduk.

Bir de elbette karşı tarafın tutum ve davranışları bu konuda önemli olacak. Son dönemde kendine etiket sağlamış hocaların şartları da daha ağır olacak. Her şeyden önemlisi tranfser tahtası açık, hatta hiç kapanma riski olmayan kulüpler isteyeceklerdir. Bizim şu anda bu durum için en az 10 milyon dolara ihtiyacımız var. Bu da bizim için önemli bir mali külfet demek.

Sadece transfer tahtasının sorunsuz olması için 10 milyon dolara ihtiyacı var. Bir de yeni gelecek hocanın transfer listesini görmek gerekiyor. Ne kadar harcama yapılacak? Hangi oyuncular alınacak? Külfet ne olacak?

Soru işaretleri üst üste geliyor değil mi? Bunun nedeni ise teknik adam konusunda bir istikrarın yakalanamaması. Şimdi Hikmet Karaman’ın tanıdığı ve şans verdiği genç oyuncuların durumu ne olacak? Yeni gelecek isim bunları tanıyana kadar şans vermeyecektir.

Her yeni hoca kulübü maalesef bir sezon geriye atıyor. Oysa ki bu konuda yakalanabilecek bir istikrar çok daha yararlı olacak ve sene kaybının önüne geçecektir. Şimdi tüm şehir nefesini tuttu hocanın kim olacağını bekliyor.

Bizlerde bu konuda dikkatli bir takip halindeyiz. Yönetimin atacağı adım, gelecek sezonun ilk işaret fişeği olacağından son derece önemli.