Sevim ŞAHİN


SOĞANLI “ÇİÇEK” GİBİ OLMUŞ

Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz hafta yeniden gittiğim Soğanlı bana son dönemlerde yaşadığım en büyük şoklardan birini yaşattı.


 Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz hafta yeniden gittiğim Soğanlı bana son dönemlerde yaşadığım en büyük şoklardan birini yaşattı. Daha önce günü birlik Kapadokya Turları içerisinde yer alan Soğanlı, yeni yolların açılması ile bu rota dışında kalmış ve adeta unutulmaya yüz tutmuştu. Dedim ya gitmemin üzerinden uzun yıllar geçtikten sonra bu kez bir mezuniyet vesilesi ile yine Soğanlı’ya gittim. 
Yıllar önceki görüntüsü ile şimdiki görüntüsünü kıyasladığımda “Benim daha önce gördüğüm Soğanlı ise, bu sefer ki ne?” demekten kendimi alamadım. Atatürk İlkokulu’nun dördüncü sınıflar için düzenlediği mezuniyet töreni Soğanlı Vadisi’nde yapıldığı için yeniden gittiğim bu şirin belde tam manasıyla farklı bir turizm beldesi haline dönüşmüş. 
Unutulmuşluğunun kırgınlığını üzerinden çabuk atmış. Yeniden silkelenerek “Ben Kapadokya’nın giriş kapısıyım. Bu konuda gerekli payı alacağım” edasıyla arz-ı endam eden bir Soğanlı ile karşılaşmak beni çok ama çok mutlu etti. 
Peki bu nasıl oldu? 
İşte burada Vali Gökmen Çiçek’e bir parantez değil aslında satırlarca yer ayırmamız gerekiyor. Büyük bir turizm potansiyeli olmasına rağmen yıllarca unutulan, görmezden gelinen, yanı başımızdaki cenneti gelir gelmez fark etti. 
Attığı adımlar ile şehrin tüm dinamiklerini Soğanlı Vadisi için harekete geçirdi. Yapılan yatırımlar kısa sürede karşılığını verdi ve yeni bir turizm beldesi olarak Soğanlı Vadisi görücüye çıktı. Aslında bana sorarsanız çok büyük yatırımlar da yapılmadı. Çok küçük dokunuşlar, büyük farklar yaratmış hepsi bu!
Asıl mesele vizyon! Sayın Va-li’nin bu konuda ortaya koyduğu vizyon, giriştiği tanıtım atağı çok önemli. Altyapı olarak çok küçük rötuşlar ile harika bir iş çıkartılmış. Burada çalışan belediye ve kamu kuruluşlarına ayrıca teşekkür etmek lazım. Ama aslan payı Vali Gökmen Çiçek’in. 
Ortaya koyduğu bu vizyonun yanında, geçmişten gelen dostluklarını da araya koyarak tanıtım atağını adeta tek başına üstlendi. Günümüz turizminde sadece doğal güzelliklerin yetmediğinin bilincinde olan Gökmen Çiçek, sıcak hava balonları, bisiklet yarışları, ekstrem sporlar ve gastronomi gibi nokta atışlar ile tanıtımı üst sevi-yeye çıkardı. 
Kayseri’nin hemen yanı başında bulunan bu doğa harikası bölgenin daha çok tanıtılması artık Kayse-ri’nin ana gündem maddesi olmalı. Eminim bu yanı başımızdaki cennetten bir çok Kayserilinin haberi bile yok. Oysa otomobiliniz ile 40 dakika-bir saat arasında ulaşabileceğiniz bu yer sizi kendinizden alacak, doğa ile baş başa güzel bir gün geçirmenizi sağlayacak. O yüzden de tanıtım için herkesin taşın altına elini koyması gerek. 
Vali Gökmen Çiçek’in bu kadar çok taşın altına elini koyması yeterli. Artık kendisini yeni projeler için biraz rahatlatma adına Soğanlı’nın tanıtımını tüm Kayse-rililerin yapmasının zamanı gelmedi mi?