Metin SÖNMEZ


SİZİN RİYASETİNİZİ SEVSİNLER!

Yazık, tüh, yuh gibi ifadeler yetersiz ötesi kalır.


 Yazık, tüh, yuh gibi ifadeler yetersiz ötesi kalır.

Anladık ki bu şehirde insan hayatı indirimli sudan bile ucuz be kardeşim.

Aymazlık, vurdumduymazlık iliklerine işlemiş bi tamam herkeslerin.

Bile isteye birkaç gün bekledik ki, acaba ses veren olur mu diye ama kimse yok, olması gerkenlerler yoklar…

Konu basit, bir o kadar da kısa vadede çözülebilecek bir hadise.

Gazete Kayseri sütunlarında yaptığımız haberde tane tane anlattık, kimse üzerine alınmadı.

Bir kez de buradan deneyelim ne demek istediğimizi ve karşımızda insan hayatını ciddi manada tehdit eden o hazin durumu.

Kayseri’de amatör takımların müsabaka oynadığı bir stat var; Vali Muammer Güler. Yıllardır burada birbirinden keyifli maçlara tanıklık edilir. Neredeyse şehrin merkezi sayılabilecek bir konumda. Stat olunca, burasının tribünleri de var. Bilmem kaç sene önce yapılmış, konulmuş tribünler. İşte problemin odak noktası tam da burası.

Stadın hemen dibinde bitiveren yeni bir AVM nedeniyle bu tribünler yerinden oynatılmış, tekrardan insanlara hizmet etmesi sağlanmış. Üstüne üstlük bu stada bir vali ismi verilmiş. Pek ala o tribünlerde ne olabilir ki insan hayatını tehlikeye atacak diyenlerin olabilir. Bakın anlatalım;

Bilmem kaç yıllık bu tribünler, bildiğiniz demir mazgallar üzerine beton atılarak inşa edilmiş. AVM’nin yapı sırasında, kaldır, yerine koy denilirken, tribünün yarısından fazlasının dahası tamamına yakın bölümünün betonu kalkmış, bildiğiniz paslı demir mazgallardan oluşan bir görüntü oluşmuş. İşte bu koşullarda burada insanlar ailece geliyor, maç izliyor… Çoluk, çocuk, büyük, küçük herkeler maç günü bu tribünlerde yerini alıyor. Normal koşullarda bırakın burasının tribün olarak hizmet vermesini, çevresi şeritle çevrilip, “Girilmesi yasak alan” ilan edilmesi gerekirken, hiçbir şey yokmuş gibi davranılıyor… Yarın-bir gün bu tribünden kaza-ölüm haberleri gelirse, benim için sürpriz olmayacak.

Yahu arkadaş, halledilmesi gereken mesele o kadar basit ki anlatamam. Bu denli basit meselede bile kafasını kuma gömenlere ne demeli şimdi. O tribünün kaldırılıp, yerine yenisinin konulması için illa birilerinin can pazarı yaşaması mı gerekiyor.

Hani vizyon kent Kayseri’de yaşıyoruz ya…

Hani yatırımların başkentiyiz ya…

Hatta Türkiye Yüzyılı içinde her alanda varız ya…

İşte o sebepledir ki, basit bir tribünü bile yapamıyoruz. Çökme, düşme sonucu, mazalllah bir Antalya teleferik kazası gibi vaziyet karşımıza çıkınca harekete geçeceğiz sanırım…

Anlaşıldı Vehbi’nin kerrakesi!

Kayseri’de bir riyaset söz konusu ama içinde yetkisiz yetkililer, ilgisiz ilgililer var.

Bravo size(!)