Erhan KAN


ŞİMDİ BEKLEME ZAMANI

Yukatel Kayserispor’da en büyük soru işaretlerinden biri olan teknik adam konusunun çözüme kavuşturulmasından sonra gözler artık transfere çevrildi.


Yukatel Kayserispor’da en büyük soru işaretlerinden biri olan teknik adam konusunun çözüme kavuşturulmasından sonra gözler artık transfere çevrildi. Ömer Erdoğan’ın bu sezon teknik direktörlük koltuğunda oturacağı Sarı-Kırmızılı takım yine sil baştan bir kadro yapılanmasına gidecek gibi görünüyor. Zira, Erdoğan kendisinin kuracağı bir takım ile mücadele etmeyi tercih edecektir.

Hatayspor’da çalıştığı dönemde özellikle yabancı transferinde büyük oranda başarı sağlayan Ömer Erdoğan’ın bu konuda önemli bir ekiple çalıştığını anlamak zor değil. Takip ettiği yabancı oyuncular konusunda kısa sürede yönetime bir rapor sunacaktır. Bunun yanında takımda kalmasını istediği oyuncular ile ilgili de görüşlerini yakında sunacaktır.

Evet, anlaşma sağlandı. Ama öncelikle resmi imzaların atılması gerekiyor. Şu anda İtalya’da tatil yapan ve yorucu sezonun stresini atan Ömer Erdoğan’ın bu hafta içinde ilimize gelmesi ve resmi sözleşmeye imza koyması bekleniyor. İşte hareketlilikte bu imzadan sonra başlayacak.

Camia Ömer Erdoğan isminden memnun. Ama şu peşinen söyleyelim. Resmi sözleşmeyi imzalayıp icraatlarını sıralamaya başlamadan kendisi hakkında bir yorum yapmak yersiz olur. Kalitesinde sorun yok. Bunda herkes hem fikir. Fakat camia ile arasındaki kan uyumu nasıl olacak? Futbol şansı yanında olacak mı? Tüm bunlar Kayserispor günlerindeki başarı oranını belirleyecek.

Transfer konusunda ise Başkan Berna Gözbaşı’nın etkili bir şekilde sürecin içerisinde olacağını biliyoruz. Özellikle geride bıraktığımız sezon öncesinde ve ara transfer döneminde bunu net şekilde gördük. Bu sezonun da farklı olmayacağı inancındayım. Kazandığı tecrübeler ile Berna Gözbaşı, transferde etkin bir şekilde yer alacaktır. Ömer Erdoğan’ın transfer listesinin ne oranda takıma katılacağı da bu ortaklıkla ortaya çıkacaktır.

Küme düşme tehlikesi yaşamadan bir sezonu geride bırakan, Türkiye Kupası’nda final oynayan Kayserispor’da Ömer Erdoğan ile birlikte yeni sezon için çıta daha yukarılara taşınmak zorunda. Elbette afaki hedeflerden söz etmiyorum. Avrupa Kupaları’na katılma hakkı elde etme hedefi ile çıkılacak yol sanırım camia açısından faydalı olacaktır.

Bu durumu hep birlikte bekleyip göreceğiz…