Metin SÖNMEZ


SEÇİM SÜRPRİZ OLMAMALI

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) malum geçen hafta mali genel kurul yaptı.


Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) malum geçen hafta mali genel kurul yaptı.

Sanayici önlerine konulan tabloyu rakamları inceledi, irdeledi, kararı verdi ve yönetim kurulunu ibra etti.

Aslına bakarsanız, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu’nun hedefi, mali genel kurulu seçimli hale getirmekti ama tüzük-mevzuat buna el vermedi. Haliyle mali genel kurul ile yetinmek durumunda kalındı. Bir de uzunca zamandır tartışma konusu olan Dubai’de fuar alanı-AVM yatırımı bahsi vardı ki, genel kurulda hazirunun takdirine bırakıldı. Yaklaşık 80 milyon liralık borçla bu yatırımdan genel kurul kararıyla vaz geçildi. Yani yorgan gitti, kavga bitti. Geriye 80 milyon liralık borç kaldı.

Esas mevzuya gelirsek, bir yılı aşkın süredir tartışma konusu olan hatta en ağır ifadelerin havada uçuştuğu OSB’de küfür kıyametin ardından dingin bir döneme girildi. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu ve Murat Yibur, bu geçiş dönemini fevkalade iyi yönetti. Son mali genel kurulda da bunun karşılığı ibra olarak geri döndü.

Tartışmadan yorulan ve başı dönen sanayiciyi daha da fazla yormadan 4 yılı kapsayacak bir seçim ile birlikte Kayseri OSB’nın tamamen halasa ermesi adına şu sıralar gerekli görüşmeler devam ediyor. Mevzuat ve tüzük engeline takılmamak için Sanayi Ticaret ve Teknoloji bakanlı ile sürekli bir istişare halinde olunduğunu biliyoruz. Net bir zemin üzerinde uzlaşı sağlandığı takdirde, İmamoğlu ve yol arkadaşlarının seçim kararı alarak, aday olmalarına kesin gözle bakılıyor. Elbette, seçim sathı mailinde yenilenecek isimler ve farklı bir yapılanma da söz konusu.

Görünen o ki, OSB’de seçim bir seçenek olarak cepte duruyor. Bugün yarın bir karar çıkarsa, sürpriz olmamalı.