Memduh BORAZAN


SAHİP ÇIKMA ZAMANI

Bir şehir için önemli değerler vardır… Sanat, siyaset, politika, ekonomi, sanayi ve spor gibi alanlarda ismi şehir ile özdeşleşen, o şehrin tanıtımını layıkıyla yapan insanlardır.


Bir şehir için önemli değerler vardır… Sanat, siyaset, politika, ekonomi, sanayi ve spor gibi alanlarda ismi şehir ile özdeşleşen, o şehrin tanıtımını layıkıyla yapan insanlardır. Kayserispor yıllardır bu şehrin en önemli marka değeri olarak bilinir. Peki ya son zamanlarda spor konusunda başka kimler var diye düşündüğünüzde aklınıza gelecek ilk isim hiç kuşkusuz Abdulkadir Bitigen olur…

Kayseri’nin son dönemde Üst Klasmanda yer alan tek futbol hakemi. Abdulkadir Bitigen Kayseri’nin FIFA Kokartlı hakemi. Süper Lig’de yönettiği her maçta isminden önce “Kayseri Bölgesi” ibaresi eklenir. Yani Kayseri’nin doğan bir tanıtım elçisi gibi çalışır. Birçok şehir tüm kaynaklarını kullansa Abdulkadir Bitigen’in yaptığı tanıtımı yapamaz. Yani Kayseri için doğal reklam yüzüdür. Buraya kadar her şey güzel. Peki ya Kayseri kendisine ne kadar sahip çıkıyor?

Her zaman ekonomisi, sanayicisi, esnafı, siyasetçisi ile ülke genelinde etkili olduğunu dile getirdiğimiz kentimizde Abdulkadir Bitigen’e kim sahip çıktı? Bilmeyenler için kısa geçelim, MHK aldığı karar ile sezon sonuna kadar bu hakemimize görev vermeyecek. İşin çok farklı boyutları var. İsimler, şehirler zikretmeyelim ama tam anlamıyla Abdulkadir Bitigen bir operasyona kurban edildi.

Şehirde kimin sesi çıktı? “Kardeşim birilerinin kişisel hırsları için Kayseri’nin değeri nasıl harcanır” diye oldu mu? Ben duymadım açıkçası! “Bu pırıl pırıl genç insan Kayseri’nin yetiştirdiği önemli bir değer” diyen oldu mu peki? Yine hayır. Hayır, hayır hayır! Hani biz Kayserili olarak değerlerimize sahip çıkardık? Hani biz Kayserililer birbirimize tutkunduk? Nerede bu güzel değerlerimiz?

Şimdi, Kayseri olarak birlik olma zamanı. Kenetlenme zamanı. Bu Abdulkadir Bitigen meselesi değildir kardeşim. Bu birilerinin kişisel menfaatleri için Kayseri’nin bir değerinin operasyona kurban edilmesidir. Bugün bu konuda sesini çıkarmayan Kayseri’nin ileride birçok değeri elinden alınır. O zaman kimsenin ses çıkarma hakkı kalmaz benden demesi. Seversiniz, sevmezsiniz ama herkesin saygı duyması gerekiyor. Çünkü Kayseri’mizin tek ama tek FIFA Kokartı takan hakemi. Bugün şehrine, değerine Abdulkadir Bitigen’e sahip çıkacak Kayseri aşığı, Kayseri sevdalısı büyüklerin sesini çıkarma zamanıdır. Hem de çok geç olmadan…

Şunu da unutmayalım.. FIFA Kokartlı hakemimiz Abdulkadir Bitigen, Beşiktaş-Antalyaspor maçındaki peformansı ile en yüksek notunu almış ve MHK Eğitim Danışmanı  Jaap Uilenberg tarafından tebrik ediliyor.  Bunlara rağmen yapılan bu operasyona hiç kimse akıl erdiremiyor.