Erhan KAN


SAHİ GENÇLERE NE ZAMAN ŞANS GELECEK?

Evet, lig maçlarında artık istikrarsız sonuçlar alınıyor. Sezon boyunca görmediğimiz skorları görür olduk.


Evet, lig maçlarında artık istikrarsız sonuçlar alınıyor. Sezon boyunca görmediğimiz skorları görür olduk. Afaki gol sayıları, akla gelmeyen futbol tempoları… Bunların tamamını ligin son haftalarına gelmemize bağlamak yanlış olmaz. Şampiyonun belli olması, küme düşecek takımların belli hale gelmesi bu tür istikrarsız sonuçların önünü açıyor elbette.

Aynı istikrarsız sonuçlara Kayserispor’un da ismini yazmak yanlış olmaz. Oynanacak üç maç olmasına rağmen ligde hedefsiz kalan Kayserispor’un yer yer iyi oynadığı maçlarda dahi kaybettiğine şahit oluyor. Altını sürekli olarak çizdiğimiz ligde hedefsiz kalma ve kupada oynanacak yarı final maçı bu sonuçların ana sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Ama buna rağmen temsilcimizde hiçbir genç oyuncunun forma giymemesi dikkatimi çekiyor.

Kadroda önemli genç yetenekler var. Beşiktaş maçının kadrosuna bakalım. Emre Demir ve Talha Sarıarslan kadroda yer alıyor ama sahaya ayak dahi basamıyor. Sebebini gerçekten merak ediyorum. Ligde hedefi kalmayan bir takım genç oyuncularına ne zaman şans tanıyacak. Bu çocuklar şans bulup ne zaman kendilerini ispatlayacak. Hadi, Emre Demir’i geçelim. Transferini yaptı. Belki sakatlık korkusu nedeniyle oynatılmıyor ki böyle bir durum varsa hak veririm. Ama ya Talha!

Yahu bu çocuk U-19 Ligi’nde gol krallığında ilk sırada. Geleceği yıldız adaylarından biri olarak görülüyor. Vitrine daha net bir şekilde çıkması lazım. Peki şimdi değilse ne zaman? Kaybedecek neyimiz var. Sportif başarı kovalayacak halimiz yok bu saatten sonra. Bir korku, bir endişe de yok. Belki de bu tür maçlardaki performansı ile yıldızını daha da parlatacak, Kayserispor’un geleceği için önemli bir ivme olacak. Ya da yüklü bir meblağ karşılığı transfer yaparak maddi olarak kulübe fayda sağlayacak.

Bu iki oyuncu kadroda olduğu için örnek verdim. Ya profesyonel sözleşmesi olup ta hiç kadroya alınmayanlar. Mehmet Eray Özbek, Ethem Balcı, Enes Koçoğlu, Emin Can Uysal, Muhammet Eren Arıkan… Bu çocuklar profesyonel sözleşmesi olup kadroda yer bulamayan isimler. Bu çocukları görmenin tam zamanı değil mi?