Memduh BORAZAN


PROGRAM BELLİ!

Mondihome Kayserispor, yarın oynayacağı Sivasspor maçı ile ikinci yarıya başlıyor.


Mondihome Kayserispor, yarın oynayacağı Sivasspor maçı ile ikinci yarıya başlıyor. Ligin ilk yarısını beklentilerin üzerinde tamamlayan Sarı-Kırmızılı temsilcimizin ikinci yarıda da ligin üst sıralarında kendine yer bulması için iyi bir başlangıç yapması elbette önemli. 

İşte burada kendi evinde oynayacağı maçta taraftarının desteği devreye girmeli. Sadece taraftarının değil, tüm şehrin yarın Kayserispor’un yanında olduğunu bir şekilde göstermesi gerekli. İlk yarının son iki haftasında alınan sonuçların unutularak, yeni bir başlangıç için kollar sıvandı. Takımda eksikler var ki bu temsilcimiz için yeni bir şey değil. 

Bu sezon kadro konusunda sürekli bir sıkıntı içerisinde olan Kayserispor’un artık gözünü böylesine eksikler korkutmuyor. Bir anlamda bu durumlara alışkın olan temsilcimizin ikinci yarının ilk haftasında düşündüğü tek şey sahadan üç puan ile ayrılmak. 

Teknik Direktör Recep Uçar’ın hafta içinde yaptığı açıklamalara baktığımızda takımın hedefi yine ligin zirvesinde yer almak. Kendisi de söylüyor, “İkinci yarı zor geçecek” diye. Bunun içindir ki artık telafisi olmayan haftalara giriliyor. 

Birde tüm bunların üzerine hem zirve hem de küme de kalma yarışındaki takımların agresifleşeceğini düşündüğümüzde her maç final, her puan altın değerinde olacaktır. Yarın Sivasspor ile oynayacağımız maç ise bu maratonun startı olacak. 

Taraftarları ile yönetimi ile, teknik ekibi ile, futbolcusu ile şehri ile bütünlük sağlanamadığı takdirde ikinci yarı beklentilerin çok daha üzerinde zor geçecektir. İlk yarıda alınan puanların unutulması, “Sıfırdan” bir başlangıç yapılması gereklidir. 

İlk yarıda alınan puanların zafer sarhoşluğuna izin vermediği sadece ama sadece galibiyetin esas alındığı ikinci yarı Kayserispor’a yarar sağlar. Aksi takdirde geçmişe saplanıp kalmak zor bir süreci de yanında getirecektir. 

Her şey bir kenara yarın Sivasspor ile oynanacak olan zorlu doksan dakikada tek hedef üç puan olmalı, şehrin tek amacı ise takıma maksimum destek vermeli. 

Bir kez daha atını çizelim. Şehrin takımı yarın şehrin kalbinde saha çıkıyor. Başlama saati 13.30… Herkes programını bu ajandaya göre ayarlasın. Kaçar’ı yok, herkese ihtiyaç var…