Memduh BORAZAN


PASTANIN ÇİLEKLERİ

Sezonun başlamasına artık saatler kala Yukatel Kayserispor’da transfer bombaları birer birer patlıyor.


Sezonun başlamasına artık saatler kala Yukatel Kayserispor’da transfer bombaları birer birer patlıyor. Daha önce yerli ve yabancı olmak üzere 11 transfer yapan Sarı-Kırmızılı temsilcimizde, bu transferlerin üzerine çilek olacak isimler belli oldu. Berna Gözbaşı’nın mesai saati mefhumu gözetmeksizin çalışmaları sonrasında çilek transferler Mario Gavranovic ve Carlos Mane’nin isimleri taraftarlara adeta bayram yaptırdı.

Maddi konularda yaptığı önemli icraatları bu kez transferde tekrarlayan Başkan Berna Gözbaşı, büyük bir alkışı hak ediyor. Kendi yaşantısından, özel hayatından feragat eden, işyerini bile ikinci plana bırakan Başkan Gözbaşı, bizzat yürüttüğü çalışmalarda Mario Gavranovic’i Sarı-Kırmızılı renklere bağlayabilmek için gece geç saatlere kadar telefon diplomasisi yürüttü.

Bu çalışmaların karşılığı olarak İsviçre milli takımının golcüsü artık Yukatel Kayserispor’da… Evet dile kolay… Ama Avrupa Şampiyonası’nda milli takım forması giyen bir oyuncuyu transfer edebilmek her babayiğidin harcı değil, bunun altını kalın bir şekilde çizelim hele hele maddi sorunları tüm kamuoyunun gündeminde olan, kendinden önceki yetimlerin kulübün ismini son derece kütü bir duruma getirdiği bir kulübe böyle oyuncu getirebilmek hiç değil.

Taraftarın en fazla istediği isimlerden biri olmasına rağmen bir ara transferi çıkmaza giren Portekizli Carlos Mane için de Berna Gözbaşı’nın özverili çalışması işin sonucunun tatlıya bağlanmasına neden oldu. Bugüne kadar yapılan 11 transfer taraftar için güzel bir pasta ise bu pastanın çilekleri de hiç kuşkusuz Mario Gavranovic ve Carlos Mane olmuştur. Bir dönem ülkemizde ünlü olan bu tabir bu günlerde Kayserispor’da gerçeğe dönüştü.

Berna Gözbaşı’nın bu günlerde yaptığı bu çalışmalar hiçbir zaman unutulmayacak. Evet, her yabancı oyuncu transferi içerisinde risk barındırır. Yararlı olur ya da olmaz. Ama Kayserispor’a bu isimlerin kazandırılması için yapılan çalışmalar hiçbir zaman unutulmaz.

Berna Gözbaşı, sorunsuz bir sezon ve kaliteli bir kadro için elini hatta kolunu taşın altına koymuştur. Buna artık tüm şehir şahit. Bundan sonra söz teknik kadro ve oyuncularda. Sayın başkan ve Futbol Direktörü Ali Naibi üzerine düşeni fazlasıyla yapıp kenara çekilmiştir. Artık tüm sorumluluk saha kenarı ve içerisindekilerde olduğuna göre, şehire de bu büyük çabalara destek vermek düşüyor.

Yeni sezon, yeni umutlar… Haydi hayırlısı….