Erhan KAN


PAPATYA FALI

Kayserispor’da transfer tahtası meselesi resmen papatya falına döndü.


Kayserispor’da transfer tahtası meselesi resmen  papatya falına döndü. 

Açılıyor, açılmıyor, açılıyor….

 Yönetimden yapılan açıklamalarda bu mihvalde. Bir açıklama “Eli kulağında” diyor, diğer açıklama “Sadece yönetimle olmaz bu şehrin ileri gelenlerinin de desteklemesi şart” diyor. 

İşte o zaman ne diyeceğimizi ne yazacağımızı şaşırıyoruz açıkçası. 

Yahu bu camia kime inansın”

Kulüp Başkanı Ali Çamlı’nın “Transferde acele etmiyoruz” sözleri ise pek umut verici bir içerik ihtiva etmiyordu açıkçası, Tüm bunlar üst üste konulduğunda Teknik Direktör Çağdaş Atan’ın söylediği gibi kemerleri bağlamak biraz zaman alacağa benziyor. Zira, Çağdaş Hoca, transferlerin biran önce yapılmasını ve kampa yetiştirilmesini istiyor. Yönetimin işi ağırdan alacağı şeklindeki demeçleri ileride biraz baş ağrıtacak gibi…

Son olarak bu açıklamaların üzerine bana sorarsanız en ciddi çıkışı Kapalı Kale Taraftar Lideri Ahmet Dirgenali yaptı. “Gerekirse ilk kurşunu atar, maddi konularda öne çekeriz” demesi camianın genel ruh haline yansıtıyordu aslında. 

Durumun ciddiyetini anlatması açısından Ahmet Dirgenali’nin mesajı çok önemli bir noktada yer alıyor. Yönetiminde artık bu tür açıklamaları tek ağızdan, tek düzlemde yapması önemli. Bu konuda Basın Sözcüsü Samet Koç’a önemli bir görev düşüyor. 

Gerekirse Başkan Ali Çamlı ile oturup konuşmalı ve yapılan açıklamaların tek elden, tek ağızdan, tek düzlemde yapılacağını dikte etmeli. Aksi takdirde camia içinde yönetimin inandırıcılığı kalmıyor, kalmayacakta. Her kafadan çıkan farklı açıklamalar taraftarı da farklı noktalara sürüklüyor. 

Bunun için yönetimin bu konuda daha tutarlı, daha ciddi, daha kurumsal hareket etmesi gerekiyor. Sıradan günlerden geçmiyoruz sonuçta. Kulüp tarihinin en büyük darboğazından geçilirken yönetimin bu konuda daha olgun hareket etmesi ve krizi en iyi şekilde yönetmesi gerekir. Aksi takdirde krizin büyümesi içten bile değil.