Sami DAYANGAÇ


PALANCIOĞLU HIZ KESMİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu seçildiği günden beri Melikgazi için çabalayıp, eserler ortaya koyarken seçim dönemi olsun, seçimler sonrası olsun projelerde, işlerde aksamaya tahammül etmeksizin çalışıyor, denetliyor, işin ilerleyişine nezaret ediyor.


Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu seçildiği günden beri Melikgazi için çabalayıp, eserler ortaya koyarken seçim dönemi olsun, seçimler sonrası olsun projelerde, işlerde aksamaya tahammül etmeksizin çalışıyor, denetliyor, işin ilerleyişine nezaret ediyor. Bu çalışmalardan elbette kişisel olarak merak ettiklerimiz, ortaya nasıl bir iş çıkacağını beklediğimiz projeler mevcut. Mesela Balıkçılar’ın hemen arkasında bulunan Dedeman Okulu yıkılınca çok modern, şehre hava aldıracak şahane bir park yapıldı, mutlaka görmelisiniz... Peki, merakla beklediğiniz projeler neler derseniz kısaca değinelim efendim.

Çarşı Melikgazi: Kayseri’nin yeni yüzü olacak, örnekleri yalnızca Avrupa'da bulunan, Türkiye'de ilk olacak proje Çarşı Melikgazi; şehrimizin yerel ürünleri ile meyve, sebze ve gıda ürünlerinin satılacağı, içerisinde kreşi, baharatçısı, postanesi, kafeteryası, yöresel tatlarımızın yer alacağı ‘Sofra Melikgazi’si ve kendine has mimarisi ile Çarşı Melikgazi 7 gün boyunca açık olacak. Şimdiden başka illerden proje detayı isteyen, merak edenler var, örnek proje olacak.

Havacılık ve Uzay Lisesi; Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi, Kayseri’de hem havacılık sektörünü yeniden canlandırılacak hem de sektöre kalifiye eleman yetiştirecek. Kayseri’de Tayyare Fabrikası Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde kurulmuş ve 1950 yılına kadar burada uçak üretimi devam etmiş. Daha sonrasında Marshall Yardımlarıyla birlikte maalesef buradaki uçak üretimi durmuş ve burası Hava İkmal Bakım ve Onarım Merkezi’ne dönüşmüş. İşte havacılık tarihine kaldığımız yerden tekrar devam etmek üzere Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi’ni Kayseri Melikgazi’ye kazandırıyor. Erciyes Üniversitesi’nin karşısına Millet Bahçemizin köşesine 25 bin metrekarelik alanda Türkiye’nin en modern meslek liselerinden, havacılık liselerinden birini yapılıyor. Türkiye'de ses getirecek bir meslek lisesi olacak. İçinde 11 adet atölyesi olacak. İHA’ların, SİHA’ların, füzelerin üretimini yapacak başarılı çocuklar burada yetişecek, uygulamalı eğitimler alacak. TEİ, TAİ, TUSAŞ buraya sponsor olacak.

Gön Han; Osmanlı vezirlerinden Sadrazam Piri Mehmet Paşa tarafından inşa edilen, adını deri işçiliğinden alan 500 yıllık Tarihi Gön Han, Melikgazi Belediyesi restorasyon çalışmaları sonucu çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bir kültür sanat merkezi haline geliyor. Gön Han, Vezir Han ile Kapalıçarşı arasında bulunuyor. İçerisinde Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok yapı bulunduran Gön Han'ı yeniden işlevlendirerek turizme ve ticaret hayatına kazandırıyor. İçerisinde ticarethanelerin ve dinlenme yerlerinin olduğu güzel bir uğrak yeri haline gelecek.

Köşk Medrese; Kayseri’de Türk Tarihi’nin en önemli eserlerinden birisi olan ve özellikle Kayseri'de Moğol hâkimiyetine son vererek Türk hâkimiyetini yeniden kuran Eretna Beyliği’nin kurucusu Alaaddin Erertna’nın eşi, çocukları ve torununun yattığı önemli bir yer burası. Eretna Beyliği Hükümdarı Aladdin Eretna tarafından eşi Suli Paşa için yaptırılan Köşk Medrese 700 yıllık tarihe sahip. Medrese içerisinde 4 oda ile Suli Paşa, oğlu ve torununun defnedildiği türbe mevcut. Burası misafirlerinizi getireceğiniz, zevkle zaman geçireceğiniz, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı tarihi bir mekân olacak.

Dedeman Parkı ve Nazmi Toker Sanat Atölyesi; Palancıoğlu Başkan, eski Dedeman Okulu'nun yerine şehrimizin en güzel ve en büyük parkını kazandırıyor. Ayrıca Eski Nazmi Toker Okulu’nu kültür ve sanat merkezine çeviriyor. Devasa yeşil alanı ile hem şehrimize nefes aldıracak hem bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak hem de birçok atölyesi ve kursları ile üretim, sergi, kültür ve sanat merkezi olacak. Nazmi Toker Binası’nın içinde atölye faaliyetleri, eğitimler, kurslar ve birçok el sanatları bir arada olacak. Burada konserler verilecek, programlar yapılacak. Bu sanat atölyesi ile Kayseri’nin şehir merkezinde en güzel sosyal merkezlerden birisi hazır olacak. Büyük yeşil alanıyla şehir merkezine nefes aldıracak.

 

GÜNÜN SÖZÜ: Menfaati bitenin muhabbeti de biter…