Sami DAYANGAÇ


ÖZHASEKİ VE ERCİYES

Z kuşağı denilen genç kuşak elbette gerek şehrimiz ve gerekse de ülkede geçmişi hatırlamaz, bilmez de. Mesela Erciyes Dağı. Erciyes Dağı’nın tesisleşme, kullanım alanında nereden nereye geldiğini yeni nesil bilmez.


Z kuşağı denilen genç kuşak elbette gerek şehrimiz ve gerekse de ülkede geçmişi hatırlamaz, bilmez de. Mesela Erciyes Dağı. Erciyes Dağı’nın tesisleşme, kullanım alanında nereden nereye geldiğini yeni nesil bilmez.

Erciyes Dağı, pek çoğumuzun uzaktan baktığı, piknikçilerin mangal yaktığı, lastik içleriyle, çamaşır leğenleriyle kayak yapıldığı bir şirin dağımızdı. Kamu kuruluşlarının misafirhaneleri, askeri dinlenme tesisleri, tek otelli bir kayak merkezi. Tek otel derken özel idarenin yaptırdığı otel kayak pistinin bitim noktasına yapılmış buna da zamanında kimseler itiraz etmemiş. Tıpkı zamanında hava alanı binasının yapılıp ters olduğu bittikten sonra anlaşıldığı gibi.

Genç okurlara hatırlatma; Mehmet Özhaseki Erciyes Dağı’nı kayak ve kış sporları merkezi yapmayı rüyası olarak açıklamıştı. Rüyasıydı Sayın Özhaseki'nin ama bir engel vardı. Kış sporları merkezi yapmak istenilen dağın sahibi kimdi? Özhaseki Bey derhal kolları sıvadı, ticari dehası, pratik zekası ile önce Erciyes Dağı’nın tapusunu çıkarttı ve alıp vermelerle Erciyes Dağı’nın tapusunu Büyükşehir Belediyesi üzerine çıkarttı. Artık Erciyes Dağı’nın bir sahibi vardı. Büyükşehir Belediyesi yani Kayseri halkı.

Kendi malınız üzerine işler yapmanız kolay. Özhaseki Bakan, gazeteci, turizm yatırımcılarını toplayıp Avrupa kayak merkezlerine götürdü. Bu ufuk açıcı turdan sonra artık Erciyes Dağı’na kış sporları merkezi olmak üzere kazma vurulabilirdi. Oteller yapımı için ülkenin en önde gelen turizm yatırımcıları ile Antalya, İzmir, İstanbul, Kapadokya bölgelerinde toplantılar yapıp Erciyes hayalini anlattı. Böylece Erciyes otel yerleri kiralanmadan satıldı. Turizm yatırımcısı güvendi.

Erciyes binlerce kayakseverin geldiği, nadide karından faydalandığı müthiş bir kış sporları, turizm cennetine dönüştü.

Kış sporları sözün gelişi. Kış dönemi sonrası oksijen depolamak isteyen, gereken takımların da kamp merkezi haline dönüştü. Yüksel irtifa ve kamp merkezi şimdi takımların en gözde, en çok rağbet ettikleri yer. Temmuz ayında Yukatel Kayserispor, Alanyaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Samsunspor takımları Erciyes Yüksek İrtifa Merkezi’nde kamp yapacaklar. Süper lig takımlarının rezervasyon yaptırdıklarını duymak, görmek bizleri fazlasıyla memnun ediyor, gururlandırıyor. Diğer spor branşlarına hitap edecek olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, atletizm pisti ve fitness merkezinin yapım çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Başkan Büyükkılıç da Özhaseki Bey’in başlatmış olduğu bu çalışmaları büyük bir özveriyle de yukarılara taşımak için gayret göstermeye devam ediyor. Allah emeği geçenlerden razı olsun.

Gençler, yani her yaştaki gençler, süper lig takımlarının idmanlarını izlemeye Erciyes’e gidin, yapılan tesisleri görün ve Özhaseki Bey’e dua edin. Meyve veren ağaç her zaman taşlanmaz. Bir güzel sözle bitirelim.

İnsanların kötülüğünde son yoktur, bunun büyük kısmı kıskançlıktan meydana gelir. Erciyesimizle de Özhasekimizle de gurur duyuyoruz...