Sami DAYANGAÇ


ÖZHASEKİ 'NİN ENERJİSİ

5 dönem üst üste belediye başkanlığını, her seçimde artırarak gerçekleştirmek her babayiğidin harcı olmasa gerek.


5 dönem üst üste belediye başkanlığını, her seçimde artırarak gerçekleştirmek her babayiğidin harcı olmasa gerek. Ülke genelinde büyük kentlerde örneği bulunmuyor. Başarılarla dolu belediye başkanlığında şehre katkıları çok büyük. Raylı sistemden Erciyes’e, Yamula Barajından spor tesislerine kadar çok önemli hizmetleri gerçekleştiren Mehmet Özhaseki, genel başkanının daveti üzerine de Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve uzmanlık alanı olan, belediyecilikte duayen olması hasebiyle de önemli bir bakanlığa ikinci kez getirildi.

Deprem felaketi sırasında yerel yönetimler başkanıydı ve AK Partili belediyeleri koordine ederek deprem bölgesine yardım ve desteği sağladı. Bakan olarak atanınca da gecesini gündüzüne katıp deprem bölgesini mesken tuttu. Yaşadığı sağlık sorununu defalarca öteledi. (Genel Başkan Yardımcısı iken Antalya'da kaza geçirmiş, ölümden santimle dönmüş, gözden ameliyatını ertelemişti.) Bir bakıyorsunuz kendi şehrinde, Kayseri de programlarda, bir bakıyorsunuz Sinop da. Bir ayağı İzmir de diğer ayağı Hatay da. Çankırıdan, Yozgat, Amasya, Tokat, Adıyaman, Adana, Mersin, Şanlıurfa.. yazarken yorulduk, Sayın Özhaseki günlerdir şehir şehir koşuyor, depremzedeleri ve olası depreme hazırlıkları anlatıyor, çözüyor. Yarısı devletten projesine 1 milyon civarında başvuru olması vatandaşın projeye inanması, devletine güvenmesi açısından da çok önemli olsa gerek.

Adalar, İstanbul, Marmara bölgesinde beklenen depremlere karşı sadece bu bölge ile ilgili özel birim kurup vatandaşı bilinçlendirip, tedbirler alınması, kentsel dönüşümün sağlanması için adeta çırpınıyor. İzmir ve bölgesinde de büyük bir deprem beklendiği için burada da çalışmaları koordine ediyor. Asrın felaketi depremlerden önce, ilk bakanlığı sırasında Hatay da açık hava toplantısı yapmış, mevcut belediye başkanlarının büyük direnişi ile karşılaşıp, onların tazyiki ile bir kısım vatandaşların şiddetli itirazları, kentsel dönüşüm istemiyoruz tepkileri ile karşılaşmıştı. Sakinliğini asla bozmayan Mehmet Özhaseki, beni dinleyin, istemezseniz yapmayalım dedi, istemediler… Sonuç?

Bakan Mehmet Özhaseki'nin işi çok zor. Depremlerle yıkımın maliyeti 100 milyar dolar. 680 bin konut yapılması planlanıyor ve söz verilen rakamlarda temeller atılıp, bitenler kur'a ile teslim ediliyor. Şehir olmadan önce video çeken bir Arslan tek hedefinin ailesine bir ev almak olduğunu söylemiş, Mehmet Özhaseki de 1 ayda evi teslim edeceğini açıklamıştı. Teslim etti.

Kıymetli okur, gerek Genel Başkan Yardımcılığında ve gerekse de Bakanlığı sırasında başta belediyeler olmak üzere merkeze ne iş düşmüşse çözen bir bakan oldu. Parti ayırımı yapmadan tüm ülkenin bakanı olmayı başaran, gece gündüz çalışan, koşan, çabalayan Bakan Mehmet Özhaseki'ye dualarımızla destek olalım. Gücünü bilgisi, tecrübesi ve imanından alan Mehmet Özhaseki şehrin bize göre göz bebeğidir. Allah razı olsun.

 

GÜNÜN SÖZÜ: “Günümüzde hayat insanı değil, insan insanı harcıyor…”