Metin SÖNMEZ


OSB’DE SANAYİCİ TERCİHİNİ NE BİÇİMDE YAPTI

Yorgan gitti, kavga bitti derler ya; aynen öyle oldu.


Yorgan gitti, kavga bitti derler ya; aynen öyle oldu.

Kayseri OSB’de uzunca bir dönemi kapsayan kaos, açmaz, çıkmaz ve tartışmalı dönem en sonunda nihayete erdi.

Genel kurula gidildi, sandık geldi, sanayici tercihini yaptı Mehmet Yalçın ve ekibi, Tahir Nursaçan’a üstünlük sağladı, bununla birlikte herkes işine, gücüne yöneldi: Doğrusu da buydu.

OSB Kayseri’nin can damarı; 10 binlerce insanın ekmek kapısı. Haliyle 100 binlerce insanı direkt olarak etkileyen bir bölge. Bu sebeple burada yaşanan yönetimsel huzursuzluklar, şehri topyekûn olarak sarsıyor. Seçimle birlikte bu sarsıntının sona erdiğine kanaat getirenlerdenim. İşte bu yüzden Yalçın ve çalışma arkadaşlarının kendileri için görev yapacakları öngörülen süre içinde, yaraları onaran, toparlayan, sanayicinin derdine derman olacak çözümleri hayata geçirmeleri olmazsa olmaz koşul olarak karşılarında duruyor.

Eminim ki, kendisi ve ekibi bu durumun farkında. OSB’de problemlerin teşhis ve tedavisi ile yenilenme adına ayağa kadar gelen bir fırsat söz konusu. Bu fırsatı pozitif noktaya taşımak için yapılması gereken en önemli şey; objektif kriterler üzerinden birliği, bütünlüğü korumak ve sağlamak olacaktır.

Renkli ve çok sesli bir yönetim ile yola çıkan Mehmet Yalçın’ın vaatlerini yerine getirmesi ve Kayseri OSB’nin sükûn bulması çok zor olmasa gerek.

Açık açık yazmakta yarar var… Seçim sonuçlarının mesajı çok net olmuştur: Sanayici tercihini, ‘OSB’de kavga gürültü istemiyoruz’ üzerinden kullanmıştır... Motto budur. Bu motto üzerinden de yol almak en akıllıca tavır olacaktır, vesselam.