Metin SÖNMEZ


OSB HUZURU HAK EDİYOR

Sanayici bugün sandık başına gidiyor.


Sanayici bugün sandık başına gidiyor.

Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yılı aşkın zamandır tartışmaların yaşandığı, karşılıklı sert polimiklerin gündem oluşturduğu sürecin sanırım sonuna doğru geliyoruz.

Sanırım demek lazım; tam tartışma bitti derken, yenisi başlıyor.

Bakınız seçime günler kala, Tahir Nursaçan’ın aday olamayacağı deklare edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kanalıyla gönderilen yazı, İl Müdürlüğü kanalıyla Nursaçan’a tebliğ edildi. Nursaçan da, şerh düşerek tebliği aldı ama arkasından yaptığı açıklamalarla ezcümle “Adaylığımın önünde yasal engel yok” dedi.

Malum ve herkesin bildiği üzere Tahir Nursaçan’ı OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştıran da yine aynı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı idi.

Kendisi önce görevden alındı, ardından da “Aday olamazsın” denildi. Buna karşın Nursaçan, ısrarla “Adayım” dedi. Bir aksilik olur olmaz bilemem ama bugünkü genel kurulda aday olacak. Benim bildiğim kendisi hakkında adliyede yürüyen bir dava var. Bakanlık bu dava sebebiyle Nursaçan’a aday olamayacağını deklare ediyor. O da ısrarla OSB’nin koltuğuna talip olduğunu ifade ediyor.

Bakalım bugün bu çekişme nasıl son bulacak. Daha doğrusu Sanayi Bakanlığı’nın kararı, yok hükmünde mi kabul edilecek, yoksa bir yaptırım uygulanacak mı? İşte bu sorular cevap bulacak. Mevzuat,  Bakanlık kararına karşın cevaz veriyorsa OSB seçimlerinde Mehmet Yalçın listesi, Tahir Nursaçan’a karşı yarışacak. Elbette sandıktan da bir sonuç çıkacak.

Bakın şimdi gündem ne zaman OSB’ye dönse, “Aman aman kardeşim” diyen sanayiciler tanıyorum ki bunların sayısını yabana atmamak lazım. Bu insanlar OSB’nin sürekli çekişmeyle anılmasından fevkalade rahatsız. Kayseri’de OSB’nin sürekli kısır çekişmeyle gündem oluşturmasından ciddi manada huzursuzluk duyan insanlar, deyim yerindeyse “Yetti gari” diyor.

Bu temenniye katılmamak mümkün değil.

Ve OSB huzuru hak ediyor.

Mümkünse bugün seçim bitsin, geçim başlasın ve bir daha da OSB, yolsuzlukla, usulsüzlükle, kısır çekişmeyle anılmasın.