Sami DAYANGAÇ


OSB BİZİ İLGİLENDİRİR Mİ?

Şehrimizde ufak da olsa çalkantılar bir türlü bitmiyor. Hatırlayalım, Şeker, OSB vs… OSB yeniden gündeme gelirken, Şeker de fokurdamaya başladı.


Şehrimizde ufak da olsa çalkantılar bir türlü bitmiyor. Hatırlayalım, Şeker, OSB vs… OSB yeniden gündeme gelirken, Şeker de fokurdamaya başladı.

OSB olsun Şeker olsun bizleri birinci derecede ilgilendirmez. İlgi ancak tartışma ve iddiaların kamuoyu önünde olması nedeniyle avamı ilgilendirir hale geliyor.

Ahmet Hasyüncü Bey’in başarıyla yaptığı görevi Tahir Nursaçan seçimle aldı. Doğru ya da yanlış işlerini takdir edecek, değerlendirecek yine OSB üyeleri.

Tahir Nursaçan ve ekibi ağır cezada yargılanıyorlar. Bakanlık’ça görevden alınan Tahir Nursaçan ve ekibi yargılanma sonucunu bekliyor. Tahir Bey’in ekibinden bir arkadaş başkanlığı yürütüyordu. Önce Murat Yibur, sonra Yunus İmamoğlu Başkanlığa getirildi. Yunus İmamoğlu süreyi tamamlasa, 8-9 ay bu görevi sürdürse yani olağan seçime kadar görevde kalsalar, Tahir Nursaçan Beylerin davası neticelenmiş olur, belki de Nursaçan ve arkadaşları aklanıp yeniden yönetimi alırdı.

Yunus İmamoğlu, kendisinin seçimle gelmesi için erken seçim kararı aldı ve aday olduğunu, bazı yerlerden söz aldığını iddia etti. Seçim kararı alınınca önce Sayın Bozkurt, sonra da Sayın Yalçın adaylık yoklaması yaptılar. Bekir Kiracıoğlu ile hareket eden de, Tahir Bey’den sonra geçici başkanlık yapan da bir araya gelip Sayın Yalçın üzerinde mutabık kaldılar.

MHP heyetinin, il başkanı ve yardımcıları ile AK Parti’yi ziyaret ettiği, OSB’de Sayın Yalçın’ın desteklenmesi için konuşulduğu, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun tarafsız kalacaklarını açıkladığı iddia ediliyor.

Daha önceki seçimlerde Tahir Nursaçan için çalışan, gayret eden Kayseri Bağımsız Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un yine Tahir Bey için çalıştığı belirtiliyor. Yani MHP bir yerde ikiye bölünmüş gibi. MHP il yönetimi Sayın Yalçın'ı desteklerken, MHP’den seçilen vekil Tahir Bey’i...

Dileriz başta Kayserispor, Organize Sanayi olmak üzere, şeffaf yönetim, hesap veren bir yönetim, her şeyi kamuoyu önünde açık yapılan, konuşulan bir şekilde sürdürür.