Erhan KAN


ÖNCE DOĞRU TEŞHİS

Nihayet Kaysrispor’a sevindirici bir haber geldi.


Nihayet Kaysrispor’a sevindirici bir haber geldi. Sarı-Kırmızılı takımın Robert Prosenecki ile ilgili olan ve CAS’ta görüşülen dosyasında Kayserispor haklı bulundu. Şu zor günlerde böyle gelişmeler bile yüzümüzü güldürüyor. Ama bu son mu? Elbette hayır! Telsilcimiz açısından borç dosyalarının maalesef ardı arkası kesilmiyor.
Son dönemde yaşanan elişmelere baktığımızda borç sarmalı içerisinde kıvranan temsilcimizin geleceği hakkında ciddi soru işaretleri var. Sonuçta transfer tahtasının açılması dertlerin sonu değil. 
Kısa bir süreliğine tahtanın açılıp tranfserlerin yapılması sadece sorunların biraz ötelenmesi anlamına geliyor. Peki bu sorunların kesin bir çözüme kavuşturulması söz konusu mu? Bana sorarsınız zor. 
Şehrin ileri gelenlerinin bu konuda ki vurdum duymaz tavırları, yalnız bırakılan yönetim kurulu bu işin altından kalkmakta zorlanacaktır. Tahtanın açılmasının ardından yapılacak yeni tranfserler dahi kulübe borç yükü getirecek. Yapılması elzem olan bu tranfserlerin getireceği borç yükü de bundan sonraki yönetimlere kalacak. 
Yıllardır süre gelen bu düzenin değişmesi şart. Ama bu düzeninz değişmesinin tek çaresi ise yüklü miktarda sıcak para. Bunun bilinması da oldukça zor. Aksi takdirde gelecek her yönetim günü kurtarma derdini yaşayacak. 
Sportif anlamda yarışmacı bir kategoride olduğunuz için günü kurtarmak bile büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz sezon ligi rahat bir konumda bitirmek elbette önemli bir başarı. Ama bunun devamlılığının sağlanması çok daha önemli. Yaşanacak kötü bir senaryoda takımın küme düştüğünü görmek bir anlamda soluğu amatör liglerde almak ile eş anlam taşıyor bu borç yüküyle.
Maalesef ülkemizde bunun örneğini defalarca gördük. Birçok köklü kulüp yaşadığı bu sorunların ardından amatör ligleri gördü. Yapılan isim değişiklikleri ile kimi Süper Lig’e döndü kimisi alt liglerde yoluna devam ediyor. 
Çokg eç olmadan şehir içinde kurulacak bir konsorsiyum ile önce sorunlar masaya yatırılmalı ardından da ne gibi bir önlem alınacağı konuşulmalı. Teşhisi doğru koyarsanız tedaviyi de doğru yaparsınız. Maalasef bizde henüz teşhis yok bu halde tedaviye çalışıyoruz...