Memduh BORAZAN


OLMUYOR, OLMUYOR

Ne yapsak olmuyor...


Ne yapsak olmuyor... 

Kadroda kimin olduğu önemli değil. Ortaya konulan futbolun iyiliği ya da kötülüğü önemli değil. Önemli olan tek şey skor ve biz skor üretemiyoruz. 

Dün deplasmanda oynadığımız Samsunspor karşısında futbol olarak evet yine çok kötü değildik, gol veya gollerde bulabilirdik ama skora baktığımızda yine başımız öne eğik bir şekilde Yeni 19 Mayıs Stadı’ndan ayrıldık. 

Dedim ya bundan sonra tek önemli şey skor diye... Baktığımızda yenilgi serimiz tam 7 haftayı buldu. Dile kolay, tam 7 haftadır hanemize 1 puan bile yazdıramıyoruz. Bu yetmezmiş gibi üç puanımız silindi. Alttaki takımlar ise gümbür gümbür geliyor. 

Samsun deplasmanına ideale yakın bir kadro ile sahaya çıkan Mondihome Kayserispor’da fazla bahane yoktu açıkçası. Tiye dokunur tek eksiğimiz Bahoken desek yanlış olmaz. Bunun dışında eldeki malzemeye göre eksiksiz sahaya çıkan Recep Uçar’ın talebeleri maalesef yine istenileni yapamadı. Eski dost Zeki Yavru’nun daha 10.dakikada attığı gol bir anlamda sonucunda işaret fişeğiydi. 

Ancak, 32. dakikada Cardoso’nun attığı gol hepimizi umutlandırdı. Bu gol VAR’dan dönünce adeta takım üzerinde bir yıkım etkisi yaptı.  Ayrıca bu golün tam 8 dakikada 50 saniye sonra ekrana gelmesi düşündürmüyor da değil.

İkinci yarı ise yine ev sahibi takımın erken denilebilecek bir dakikada ikinci golü bulması bizim puan hasretimizin 7 haftaya çıkacağının haberini verdi bile... 

Bu golden sonra Kayserispor rakip kalede etkili olmaya çalışsa bile net diyebileceğimiz pozisyonlardan uzaktı. 

Bana sorarsanız üst üste gelen kötü sonuçların meydana getirdiği psikolojik yıkım, takımın futboluna da ediyor. Artık sadece sportif anlamda değil psikolojik anlamda da zor günler bizi bekliyor. 

Samsunspor bu maçı kazanarak puan farkını kapattı, ligde kalma adına dev bir adım attı. Hafta sonu oynanacak ligin 23. hafta karşılaşmaları artık dönüm noktası. Alınacak her kötü sonuç bizi tehlike hattına bir adım daha yaklaştırıyor. 

Evet, dün Samsun’da olmadı bari Pazartesi günü Antalyaspor maçında bu umutlar yeniden yeşersin. 

Aksi takdirde... Neyse cümlemi tamamlamayayım da Pazartesi günü Antalyaspor maçının skorunu bekleyelim.