Erhan KAN


NURTOPU GİBİ YENİ BİR SORUN!

Yazının ana fikrini baştan yazayım, Kayserispor’un kamp programında olağanüstü bir durum var.


Yazının ana fikrini baştan yazayım, Kayserispor’un kamp programında olağanüstü bir durum var. 

Camia takımın Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapacağını ve yeni sezona hazırlanacağını düşünüyor. 

Erciyes nerede? 

Kayseri’de….

Kayserispor hangi ilin takımı?

Kayseri’nin… 

Buraya kadar her şey güzel. Ama Erciyes’te Kayserispor için ayrılmış bir yer yok! İlginç değil mi? Yani şu anda Sarı-Kırmızılı takım kamp yapmak istese de yapamayacak, yani kendi şehrindeki tesislerden yararlanamayacak. 

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptı. İşletmesi ise şu anda özel bir şirkette. Olması gerekende bu ama bu tesisler kiraya verilirken belediye tarafından sözleşmeye bir şerh konulamaz mıydı? “Her kamp döneminde Kayserispor’a öncelik verilecek” şeklinde bir ibare tüm konuyu çözebilirdi. 

Peki, Kayserispor bu işin neresinde. Şimdi diyebilirsiniz ki “Kardeşim Kayserispor’da elini çabuk tutup gerekli rezervasyonları yaptırsaydı.” Evet, yaptırsaydı ama bazen olağanüstü durumlar gelişebiliyor. Tıpkı bu sezon olduğu gibi. 

Transfer tahtası kapalı, yönetimin tek derdi para bulup bu tahtayı açtırmak. İdari personel, transferi kapalı bir takıma transfer yapabilmek için çabalıyor. Bunlar hiç kolay şeyler değil. Hal böyle olunca bazı şeylerde atlanabiliyor. 

Birde şöyle bir düşünce hasıl olmuş olabilir ki benim bile düşüncem bu yönde. Bu tesisler bu şehrin bir değeri ise bu şehrin en önemli marka değeri için bir öncelik vardır. Ama anladığımız kadarıyla maalesef böyle bir öncelik yokmuş. 

Daha önce rezervasyonlarını yaptıran birçok takım Erciyes’e gelip sorunsuz bir kamp dönemi geçirecek. Hatta ülke dışından bile takımlar gelecek. Ama Kayseri’nin takımı bu tesislerde kamp yapamayacak. 

Kayserispor yönetiminin bu konuyu çözmek için çaba harcadığı bilgileri geldi kulağıma. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın bir opsiyon kullanıp bu sorunu kısa sürede çözeceğine inancım tam. 

Malum büyük sorunlarla uğraşan kulübün böylesine bir konu için bile sorun çözmek için çaba harcaması bana gerçekten çok ilginç geldi. 

Kendi iç dinamiklerini harekete geçiremeyen bir kent, böylesine önemli bir marka değeri olan Kayserispor’a büyük konularda nasıl sahip çıkar onu da düşünmeden edemiyorum doğrusu.