Memduh BORAZAN


NEREDEN NEREYE!

Dört haftalık galibiyet serisinin ardından kendi evinde Adana Demirspor’u ağırlayan Mondihome Kayserispor’da tüm camia kaçan üç puana üzüldü.


Dört haftalık galibiyet serisinin ardından kendi evinde Adana Demirspor’u ağırlayan Mondihome Kayserispor’da tüm camia kaçan üç puana üzüldü. Yani nereden nereye.... Geçmişte “Bu maçtan beraberlik çıkartabilir miyiz?” diye dertlenen taraftar bugün milyon dolarlar harcayarak lige başlayan Adana Demirspor’u elinden kaçırdığına üzülüyor.  Ligde tam 5 haftadır yenilgi yüzü görmeyen ekibin, kazanma kültürünü camiaya yerleştirmesi gerçekten çok önemli bir durum. Psikolojik eşiği artı yönde geçen Mondihome Kayserispor, ligde her takımdan puan alabilecek bir özgüvene kavuştu. 

Elbette bu durumda saha içindeki futbola olumlu yönde yansıyor. Kendine güvenen, kazanma odaklı bir takımı karşısında gören rakipler ise elbette geride adım atmak zorunda kalıyor. Son örneği Adana Demirspor oldu. Adana temsilcisinin Kayserispor karşısında ürkek futbolu, pozisyon bulmakta zorlanması oldukça dikkat çekiciydi.  Bu da Kayserispor’un geldiği noktayı göstermesi açısından son derece önemli bir durum.  

Adana Demirspor maçının futbolunun bize gösterdiklerini özetledikten sonra maç öncesine de biraz gidelim.  Kayserispor denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Adana Demirspor Kulüp Başkanı Murat Sancak ve Metin Korkmaz ile dostluğunu bilmeyen yok. Kayseri’de oynanan bu maçta bu dostluk bir kez daha ortaya çıktı. Saha içinde Baki Ersoy ile Murat Sancak bir araya geldi. Baki Ersoy, Kayseri’nin gururu Kapalı Kale’nin yanına Sancak’ı götürerek taraftarları övdü.  Bu sohbete Kulüp Başkanı Ali Çamlı’da katıldı. Üçlünün muhabbeti, Kayseri’nin kulisinin her geçen gün güçlendiğini gösteren en önemli belirtilerden biri olarak kayıtlara geçti.

Birlikten her zaman kuvvet doğar. Kayserispor sevdalıları, Kayserispor âşıkları bir araya birlik ve beraberlik içinde olunca neler olacağını, yapılacağını herkes açık ve net görüyor.

Erciyes’in karı erimez, Kayserispor’un şanı bitmez….