Deniz M. ÇAĞAN


NELER OLUYOR?

Şehrimizdeki artışlardan dolayı yasakların genişletilmesi her an gündeme gelecek gibi. Biraz dikkat etsek aslında bu virüsle baş etmek mümkün.


Şehrimizdeki artışlardan dolayı yasakların genişletilmesi her an gündeme gelecek gibi. Biraz dikkat etsek aslında bu virüsle baş etmek mümkün. Fakat inatla virüse kafa tutmaya devam ediyor ve “Bana bir şey olmaz” demeye devam etmek çok mantıklı görünmüyor. Birde alınan bazı önlemlerde akıllarda soru işareti bırakıyor. Halı sahalar kapanıyor, spor müsabakaları seyircisiz oynanıyor fakat bina altlarında ki spor salonları bu kısıtlamadan neden etkilenmiyor? Konuştuğum bazı konunun uzmanları aslında en tehlikeli yer olarak buraları işaret ediyor. Valimiz Sayın Şehmus Günaydın’a bir çağrıda bulunmak istiyorum;

Ekibinizi görevlendirin lütfen bir akşamda spor salonlarına zaman ayırsınlardenetleme yapsınlar. Maske Mesafe Temizlik kurallarına uyan kaç tane spor salonu ile karşılaşacaksınız merak ediyorum. Kurallara uyanlara zaten bir sözümüz yok.

 

Güzel bir haber de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) tarafından geldi. Bilindiği gibi Erciyes Üniversitesi tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen inaktif aday aşısının 1’inci dozu 18-55 yaş arasında sağlıklı ve daha önce covid-19 hastalığını geçirmemiş toplam 44 gönüllüye uygulanmıştı. Şimdi Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen ve 5 Kasım 2020‘de Faz 1 çalışmalarına başlanılarak gönüllülere ilk dozu yapılan inaktif aşı adayının 2’inci dozu da yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yerli ve milli aşı noktasında önemli yol alınmış oldu. Erciyes Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Çalış “Üniversitemizde covid-19 a karşı geliştirdiğimiz aday aşımızın Faz 1 çalışması devam etmekteydi. İlk doz uygulamamız yapılmıştı. Bugün ise ilk dozu uyguladığımız gönüllümüze, ikinci dozu uygulamış bulunmaktayız. İlk doz uygulamamız çok iyi sonuçlar verdi. Gönüllümüzde hiçbir yan etki görülmedi. Bu başarıyı ikinci doz uygulamasından sonrada bekliyoruz. İkinci doz uygulamasından sonrada bu başarımızı elde edersek, Aralık ayı ortasında Faz 2 çalışmasına hızlı bir şekilde geçeriz ve daha sonra da Faz 3 çalışmalarına başlar, vatandaşlarımız ile yerli ve milli aşımızı buluşturmuş oluruz diye ümit etmekteyiz”diyerek aslında aşı noktasında sona doğru geldiğimizi belirtiyor.

 

Serdar Altuntuğ İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 31.12.202 tarihi itibariyle bırakıyor. Peki, neden?

Ben bu isimle ilk defa Anavatan Partisi İl Başkanlığı yaptığı dönemde tanışmıştım. Yaklaşık 20 yılın üzerinde tanışıklığımız olan, yaptığı işlerde hep dikkat eden, ince eleyip sık dokuyan şaibeli hiçbir işin içinde bulunmayan birisidir. Kendisini aslında çok konuşulan “Villa İhalesi” neticesinde istifa edeceği, bu konunun sıkıntısını yaşayacağı öngörülüyordu. Fakat İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından inceleme neticesinde ihale ile ilgili olarak herhangi bir usulsüzlük görülmediği de ortaya çıkmıştı ve resmen de aklanmış olmanın rahatlığı ile böyle bir karar almış oldu. Dün öğleden sonra kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım. Artık işlerine bakacağını Yurt dışı ve Yurt içindeki projelerini takip edeceğini belirtti. Dedim, “Başkanım kesin kararın mı?” diye.

“Evet” dedi ve yılsonuna kadar yapılacak bazı işlerimiz var onları da halledip gönül rahatlığı ile görevini bırakacağını söyledi.  Memduh Başkan ile konuştuğunu kararını onada bildirdiğini Sayın Başkanında uygun gördüğünü ama yerine kim gelir bilemediğini söyledi.

Allah yolunu açık etsin. Düzgün, dürüst ve çalışkan bir bürokrattın.

 

Son zamanlarda OSB’de iddialar gün geçmiyor ki konuşulmasın. OSB’ne sahip çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu’nun ortaya attığı iddialar geçtiğimiz haftaya damgasını vurmuştu. Zaman Zaman benimde duyduğum bazı konularında olduğu iddialar üzerine gelecek ay yapılması planlanan Mali Genel Kurul önümüzdeki yıl yapılması konusunda mevcut yönetimin başvurusu ile ilgili Bakanlık karar vermiş oldu. İddialara baktığınızda çok ciddi konular var. Dubai’de ki ofis için ödenen paralar, onaysız devam ettiği söylenen harcamalar, Müfettiş raporları ve bunun gibi birçok konu.

Aslında Mevcut Başkan Tahir Nursaçan korona dolayısıyla karantinadaydı dün karantinadan çıkmış olması gerekiyor. Bakalım bu iddialara nasıl cevap verecek? Yada vermeyecek mi? Bana göre Sayın Başkanın çıkıp iddialara cevap vermesi, sanayicilerin kafasındaki soru işaretlerine çözmesi gerekiyor. Bir konu da Sayın Başkan ile birlikte göreve gelenOSB Basın Yayın Müdürü Recep Yıldırım’da kendi isteği ile görevinden istifa ederek geldiği yer olan Ankara’ya geri döndüğü bu süreçte istifa etmesi biraz dikkat çekti.