Dursun AÇIKYÜREK


NEDEN KALMALI, NEDEN GİTMELİ?

Yukatel Kayserispor’da Teknik Direktör Hikmet Karaman’ınr sözleşmesi sona erdi…


Yukatel Kayserispor’da Teknik Direktör Hikmet Karaman’ınr sözleşmesi sona erdi…

Şehirde kalması ve gitmesi yönünde iki farklı görüş hakim ve hem gitmesini isteyenlerin sayısı, hem de kalmasını isteyenlerin sayısı oldukça fazla.

Kalmasını isteyenler, aslında neden kalmalı sorusunun da cevabını veriyor…

Teknik Direktör Hikmet Karaman, 5-6 teknik adamla kapatılan iki sezonun aksine Yukatel Kayserispor’da istikrarı getiren isim oldu. İlk haftada teknik direktör değişikliğine giden yönetim, Hikmet Karaman ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşma sonrasında en azından teknik direktör konusunda 1 sezon kafası rahat oldu.

Hikmet Karaman, dikkatleri üzerine çeken ve eleştirilere yanıt veren bir teknik adam yapısına sahip. Kelimeleri iyi seçip gerekirse o kelimelere dans ettiriyor. Bu da yönetimin elini biraz daha rahatlatıyor…

Bir diğer neden ise 1 sezonluk istikrar, 47 puan ile ligde kalınması ve Ziraat Türkiye Kupası’nda bu takımı final oynatması. Finale gelene kadar elediği takımlar ise öyle ismi bir çırpıda söylenip geçilecek takımlar değil.

Hal böyle olunca tercihini istikrardan yana kullanan çoğunluk Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın kalması yönünde fikir beyan ediyor.

Peki neden gitmeli…

Burada da Hikmet Hoca’yı eleştiren kesimin elindeki en büyük tutar dalı öne geçtiği karşılaşmalardan kaybettiği 36-37 puan var.

Hele hele Ziraat Türkiye Kupası’nda Mustafa Pektemek, Bertalocci, Thiam’ı uzun süre sabreden ve takımın adeta eksik oynamasını izleyen Hikmet Karaman, Ziraat Türkiye Kupası finali nedeniyle karşısına azımsanamayacak bir çoğunluk almış durumda.

Özellikle Sivasspor’un kupa golcüsü Maks Gradel’e çare bulamaması ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasına rağmen kupanın kaybedilmesi ve sezon boyunca öne geçip kaybedilen maçlarda yapılan değişiklikler ve kayıplar gitmesini isteyen bu çoğunluğun tutar dalı olarak gösteriliyor.

Şimdi karar yönetimde…

İstikrarlı devam edelim mi diyecek, yoksa yeni bir arayış ve heyecan mı diyecek…

Kalacak mı, gidecek mi?