Sami DAYANGAÇ


MUSTAFA YALÇIN VE EĞİTİM

Geçtiğimiz hafta Talas Belediyesi’nin bir töreni duygu dolu anlar yaşattı.


 

Geçtiğimiz hafta Talas Belediyesi’nin bir töreni duygu dolu anlar yaşattı. Mehmet Özhaseki Bakan’ın yönlendirme ve teşviki ile şehre eserler kazandıran Mehmet Altun, eşi ile yine bir hayır işinin, okul temelinin atıldığı törendeydi.

Törene geniş bir katılım vardı ama Mustafa Yalçın yine farkını ortaya koyan bir eyleme imza attı. Mehmet Altun Yüksekova’da da bir okul yaptırmış, bu okulun müdürü ve okuldan mezun olan 5 genci Kayseri’de bu törene getirtmiş. Tören başlayana kadar bunu kimse bilmiyor. Sonra Mustafa Yalçın kürsüden gençleri ve müdürü anons ediyor, pek çok kişi de Mehmet Altun gibi gözyaşlarına hâkim olamıyor. Ne büyük mutluluk, ne büyük sürpriz değil mi?

Mustafa Yalçın Başkan’a son derece farklı ve yerinde hizmetler yaptığını, özellikle eğitim alanında yaptıklarının da çok takdir edildiğini belirttiğimizde şunları söyledi:

“Belediye olarak kanunen yerine getirmek zorunda olduğumuz hizmetlerin yanında eğitime yatırıma büyük önem veriyoruz.

Bu kapsamda 32 derslikli Mevlana İlkokulu’nu 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak 2021/22 eğitim öğretim yılı başında hizmete sunduk.

Başakpınar’a anaokulu yaptık.

Hanım Aydoğan Anaokulu’nu hizmete sunduk.

Hikmet Cıngıllı Anaokulu’nun yapımı sürüyor.

Emine Gönen Ortaokulu’nun yapımı sürüyor.

Kepez’e ortaokul binası yapımımız sürüyor.

20 Mayıs 2022’de Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nin temelini attık.

Millet Bahçesi Eğitim Kampüsü Türkan-Av. Mehmet Altun Anaokulu ve İlkokulu’nun temelini de geçtiğimiz Cuma günü (10 Haziran 2022) attık.

Talas’taki tüm okulların bakım ve onarımın yanı sıra ısıtma sistemi yenilenmesi, çevre düzenlemesi, yeşil alan, basketbol sahası, futbol sahası, oturma grupları ve kamelya gibi en temel ihtiyaçlarını giderdik.

2021 yılı için de 1.8 milyon Lira’lık bakım onarım çalışması yaptık. 2022 yılı için de aynı çerçevede çalışmalarımız sürüyor.

Pandemi döneminde tüm okullarda düzenli olarak temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışması yaptık.

Pandemi döneminde Talaslı öğrencilere 1.000 adet tablet armağan ettik ve bunu Türkiye’de gerçekleştiren ilk belediye olduk.

Kütüphaneciliği de eğitim-öğretimin önemli bir parçası olarak görüyoruz.

Bu kapsamda 31 Ekim 2020’de Cumhuriyet Bayramı haftasında Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’yi hizmete sunduk. Şu ana kadar 315 bin kişi yararlandı. Kütüphanemizde toplam 22.480 kitabımız ve 7.000 süreli yayın bulunuyor. Talas Akademi bünyesinde İngilizce kursları başlattık ve şu anda devam ediyor.

19 Mayıs 2021’de Altıntepe Semt Kütüphanesi’ni hizmete açtık. Aradan geçen 1 yılda daha çok ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere 50 binin üzerinde kullanıcısı oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzden devraldığımız Gezici Kütüphane ile kırsal mahallerde binlerce çocuğumuza kitap ulaştırdık. Okuma şenliği adı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Kütüphane konusunda çalışmalarımız bunlarla bitmiyor. 2023 yılı sonuna kadar ilçemizdeki 100 apartman ve cami altında 100 adet kütüphane oluşturmayı planlıyoruz.

Eğitime çalışmaları kapsamında konferans, günlük defteri, tarih ve çevre gezileri, Çanakkale turları, seminerler vs. gibi diğer işlerimizi, pandemi döneminde ev ev 30 bin kitap dağıttık…”

Eğitime, okumaya büyük önem veren, şehrin sayılı iyi okuyanlarından olan, eğitimci Başkan’a yakışan icraatlar. Ne dersiniz?...