Metin SÖNMEZ


MİTİNGDEN YANSIMALAR!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kayseri’de vatanda hitap etti.


 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kayseri’de vatanda hitap etti. 

  31 Mart seçimlerine giderken, bu ilk açık hava mitingiydi kent adına… Cumhuriyet Meydanı’nda 12.30 başlayacağı ilan edilen miting, 1 saat 13 dakikalık rötarla başladı. 13.43’de çıktığı platformdan indiğinde saatler 14.29’u gösteriyordu. Uzun sayılmayacak bir konuşma yaptı, burada da daha çok Kayseri’ye yapılan devlet yatırımlarının altını çizdi,  21 yılda 171 milyar liralık kaynak aktarıldığına birkaç kez vurgu yaptı.

  Dünkü Kayseri’yi anlatmamız gerekirse, geçtiğimiz yıllardaki mitinge göre, sayısal azılmadan bahsetmek mümkün. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan’da konuşurken, “Biz burada 100 binleri ve üzerini gördük. Emniyet yetkililerine sordum şu an alanda 75 bin kişi varmış” dedi. AK Partililer bu sayısal durumu mitingin hafta içine denk gelmesi ve yağışlı havaya bağlarken, muhalefetten ortaya konulan sayıya muhalefet geldi.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı beklerken, platformdan vatandaşa seslenen önemli isimler de vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 1 saat 13 dakikalık rötarı kapsayan zaman diliminde alanı dolduran kitleyi canlı tutmak adına birer konuşma yaptı. En çok ilgiyi kim gördü derseniz, o isim Bakan Özhaseki oldu.

  Kayseri mitinginden memnuniyetsiz olmadığı anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra, yerelde seçime girecek 17 belediye başkanı adayını tek tek platforma çağırdı. 5 MHP’li 17 aday platformdan kalabalığı selamladı. Bu arada en enteresan görüntü, belediye başkan adayları tanıtılmadan önce, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve MHP İl Başkanı Seyit Demirezen isimleri anons edildi. Cumhurbaşkanı, ilk olarak Fatih Üzüm’ün elini havaya kaldırdı. Başkan Üzüm, eli indirildiğinde beklenmeyen bir hareketle Cumhurbaşkanı’nın eline uzandı ve öptü ama tabii ki alnına koyma imkânı yoktu. Bu durumda mitinge dair dikkat çeken bir fotoğraf karesi olarak kayıtlara geçti.

  Günün sonunda belediye başkan adaylarıyla birlikte Kayseri’de bulunan tüm Cumhur İttifakı milletvekilleri de platformda yerini aldı, kadın kolları ve gençlik kolları dâhil olmak üzere işlem tamamlandı. Geriye ne kaldı derseniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a pastırma hediyesi konusunda zaman zaman “Unuttum” dediği ortaya çıktı… Erdoğan da bu durumu kalabalığın önünde bu durumu, göndermede bulunarak sanki inceden eleştirdi.

   Bir miting böyle nihayete gerdi. Cumhur İttifakı’nda beklindi 17’de 17’lik seçim başarısı. Sandığa da şunun şurasında 10 gün var; bakalım, bekleyelim, görelim.