Erhan KAN


KİMİN HABERİ VAR?

Bir tarafta Türkiye Kupası’nda final heyecanı, diğer tarafta ligde kalma telaşı. İki duyguyu anda yaşıyor Kayserispor…


 

Bir tarafta Türkiye Kupası’nda final heyecanı, diğer tarafta ligde kalma telaşı. İki duyguyu anda yaşıyor Kayserispor… “Ee kardeşim, Sarı-Kırmızılı temsilcimizin ligde kalması kesinleşmedi mi son maçımıza çıkıyoruz” diyenleri duyuyor gibiyim. Benim söz ettiğim Yukatel Kayserispor erkek takımı değil, kadın takımı. Bu sezon Kadınlar Süper Ligi’nde yer alan temsilcimiz ligde kalabilmek için play aut maçları oynuyor.

Bu durumdan kaç kişinin haberi var acaba. Olayı çok yakından takip eden birkaç kişi dışında kimsenin haberi yok. Birde üzerine Türkiye Kupası finali telaşı eklenince şehrin pek haberi olmadı.

Ligde ki durum ve statü hakkında kısa bir bilgi vereyim.

18 Aralık 2021 tarihinde başlayan Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde, çift devreli lig usulüne göre oynanan normal sezon 8 Mayıs'ta sona ermişti. Normal sezonun tamamlanması ile birlikte Kadın Futbol Ligleri statüsünde belirtildiği üzere gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar play-off, son 4 sırayı alan takımlar ise play-out karşılaşmaları için kolları sıvadı. Bu maçların ardından şampiyon ve küme düşen takımlar belli olacak.

Temsilcimiz Yukatel Kayserispor ise ligi son 4 takım arasında bitirdiği için play-out maçları oynuyor. Kendi evinde oynadığı ilk maçta rakibi Hatayspor’u 2-0 yenerek önemli bir avantaj elde ettiler. Ama nihai durum yarın deplasmanda oynanacak maç ile netleşecek.

Temsilcimizin ligde kalabilmesi için yarın rakibini yenmesi, berabere kalması ya da en az 1 gol farkı ile yenilmesi gerekiyor. Yani avantaj bizde ama her şey bitmiş değil. Bu zorlu mücadele için bugün ayrılacak olan kızlarımıza başarılar diliyorum. Kadın futbolunda Kayseri’nin ismini yine en üst ligde temsil edeceklerinden hiç şüphem yok.

Kadın futbolunda önemli bir noktada yer alan Kayserispor’un bu ivmeyi sürdürmesi, yarın oynayacağı maça bağlı. Yine Süper Lig’de yoluna devam etmesi için Hatay’dan iyi bir sonuçla dönmesi lazım. Zira bu durum Kayseri’de futbola sevdalı tüm kızlarımız için de önemli.

Bu konuda emek veren herkese şimdiden bu önemli maç öncesinde başarılar diliyor ve kulağımızın Hatay’dan gelecek iyi bir haberde olduğunun altını bir kez daha çiziyorum.