Murat TURP


KAYSERİ’NİN NABZI TÜRKİYE’NİN NABZI

Yıllardır ‘Kayserili işini bilir’ sözünden dolayı Kayseri birçok yatırımda geri planda kaldı.


Yıllardır ‘Kayserili işini bilir’ sözünden dolayı Kayseri birçok yatırımda geri planda kaldı. Yatırımların birçoğunu hayırseverlerimizin teşebbüsleri ile gerçekleştirdik. Siyasette, devlet yatırımlarında bu söz bize kamçı gibi çarptı. Ancak son zamanlarda özellikle Yüksek Hızlı Tren mevzusunda ‘Kayserili işini bilir’ yaftasından kurtulduk.

Çevre illerimize yapılan otoyol ve hızlı tren projelerine sessiz kalmıyoruz. Hem basın olarak hem de siyasi kanat olarak YHT’nin peşini bırakmıyoruz.

Kayseri aslında Türkiye’nin nabzını tutan önemli illerden biri. Yöresel lezzetleri, siyasete ve devletin önemli makamlarına yerleştirdiği isimler ile her zaman Türkiye’ye adını duyurmuş bir şehirdeyiz. Elbette bu şehrin güzellikleri kadar pekte hoş olmayan yanları elbette olacak.

Ancak neden benim Kayserilim başka bir şehre giderken zorlansın, neden başka bir şehir mutfağını veya yöresel lezzetinin karşısında ezilsin. Pastırmanın, mantının adı neden başka bir şehirle anılsın? Yüksek Hızlı Tren neden Kayserili ile anılmasın.

Birçok önemli şahsiyetin, olayın, tadın yaşandığı Kayseri’yi unutturmayan herkese teşekkür etmek bir borçtur. Bazı yatımları ben ve benim yaşıtım insanlar görmeye bilir. Bu demek değildir ki ‘boşa yatırım yapıldı’…

Geleceğe yatırım yapıyoruz denildiğinde sokaktaki vatandaş iki kez düşünür oldu. ‘Ben görmedikten sonra yatırım yapılsa ne olur? Yapılmasa ne olur’ düşüncesini aklımızdan da çıkarmamız lazım.

Buradan girişimci, tuttuğunu kopartmadan bırakmayan, Kayseri için elini taşın altına koyan tüm Kayserili, özverili, çalışkan ve kendinden önce Kayserilileri düşünen herkese teşekkür ediyorum….