Erhan KAN


KAYSERİ’NİN BAŞARISI

Kayseri’de son dönemlerde yaşanmayan bir heyecan yaşandı… Yaşı 40’ın altında olan futbol meraklıları Sümerspor’un Türkiye şampiyonluğu hikayeleri ile büyümüştür.


Kayseri’de son dönemlerde yaşanmayan bir heyecan yaşandı… Yaşı 40’ın altında olan futbol meraklıları Sümerspor’un Türkiye şampiyonluğu hikayeleri ile büyümüştür. Sümerspor ile şampiyon olan Kayseri o günden sonra amatör anlamla elle tutulur bir başarı yakalayamamıştı. Sümerspor’un başarı hikayesini göremeyenler için şimdi yeni bir başarı hikayesi önümüzde duruyor.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 14 Bölge Karması’nın katılımıyla düzenlenen 2022 Türkiye Bölge Karmaları Birinciliği müsabakaları Erzurum’da yapıldı. Bu maçlarda Kayseri karması da yer aldı. Rakiplerini bir bir saf dışı bırakan Kayseri Karması final maçında ise Sakarya karmasını penaltı atışları sonunda yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Tam bir başarı hikayesi.

Kayseri futbolu genelinde Kayserili antrenörlerin başarısı, Kayserili futbolcuların başarısı, Kayserili idarecilerin başarısı… Yani öz be öz Kayseri’nin başarısı. Burada teknik ekipte yer alan Ahmet İpek ve Orhan Ülke hocaları canı gönülden tebrik ediyorum. Sahaya terlerini akıtan oyuncu kardeşlerimi de Kayseri’nin gücünü gösterdikleri için tek tek kutluyorum.

Kesinlikle her yerde gururla anlatılması gereken bir başarı. Kayserili hocalara, Kayserili oyunculara güvenildiğinde neler olacağının açık bir kanıtı. Bu çocuklar Argıncık’ta Vali Muammer Güler’de, Erkilet’te, Serkent’te Develi’de, Yahyalı’da, Pınarbaşı’da, Tomarza’daki sahalarda futbol oynayan tamamen amatör isimler.

Amatör kümede oynayan çocuklarımızın bu başarısı bize umut oldu. Bana sorarsanız bu çocukların Kayserispor tesislerinde ağırlanılması, bir yemekle ödüllendirilme i ve o imkanları görerek daha da şevklendirilmesi gerekiyor. Gerekiyor ki arkalarından geleceklere örnek olsunlar. Bu konuda Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı’nın üzerine düşeceğini yapmaktan geri durmayacağından eminim. Çünkü bu şehrin tüm değerlerine sahip çıkması ile kendisini tanıyoruz ve biliyoruz.

Düşünün bu çocuklar Argıncık Stadı’nda oynadıkları maçların ardından 2023 yılında Portekiz’de yapılacak olan UEFA Regions Cup Turnuvası'na katılacaklar. Hani derler ya nereden nereye… Bir nevi kül kedisi masalı misali… Ama bu yaşananlar bize bir kez daha gösterdi ki Kayserili futbolculara güvenildiğinde büyük başarılar kazanılabilir. Bu sözüm özellikle de başarılı olmak için milyonlara Kayseri dışından getirdikleri oyunculara döken BAL temsilcilerimize…

Bu sezon iki kulübümüz yine BAL’da şampiyonluk kovalamaya hazırlanıyor. İşte size oyuncu havuzu birader… Yeter ki kıymetini bilin. Tabi geç kalmadıysanız. Zira bu karmadan bir çok oyuncuya üçüncü ligden teklif geldiğine bizzat şahidim.