Sami DAYANGAÇ


KAYSERİ DE BİR VALİ

Afyon Valiliğinden şehrimize uğurlanış görüntülerine bakınca farklı bir Valinin şehrimize geldiği kanaati herkeste oluşmuştu.


Afyon Valiliğinden şehrimize uğurlanış görüntülerine bakınca farklı bir Valinin şehrimize geldiği kanaati herkeste oluşmuştu. Yaptığı çalışmalara bakınca bunun ne denli isabetle şehrimize tayin edildiği görüldü. Kibirsiz, bir gün makam masasında, makam koltuğunda oturmayan, konukları her kim olursa olsun kapıda karşılayıp kapıya kadar uğurlayan bir valiydi Gökmen Çiçek.

Başta belediyeler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları (Şehit aileleri en başta onlara özel önem veriyor), vatandaşlara kurduğu ön açıcı, kolaylaştırıcı ve samimi ilişkiler ülkenin en gözde Valilerinden biri olduğunu gösterdi. Kaldı ki son kararname ile çok önemli bir büyük ile atanacakken şehrin önemli şahsiyetinin talebi ile şehrimizde kaldı.

Kıymetli okur, Kocasinan Belediye Başkanlığı sırasında Bekir Yıldız, sokak çocuklarını sahiplenerek kötü alışkanlıklar edinmemeleri için spora yönlendirdi. Emniyet Müdürlüğü ve Saffet Arslan'ın desteği ile spor merkezleri açtı, milli sporcular yetişti, o gençler spordaki başarılarını okullarında da gösterdiler, verilen destek ve imkanları hor kullanmadılar. İPEKSİ DOKUNUŞLAR  böyle gelişti.

Vali Gökmen Çiçek gençleri ve çocukları madde bağımlılığı başta olmak üzere topluma kazandırmak, kaybetmeden sahiplenmek adına İpeksi Dokunuşlar projesini geliştirdi, her ilçeye, her mahalleye spor okulları açmaya çaba gösterdi. ERVA… Erdemlerimizle Varız. Kayseri de narkonun kökünü kazımaya azmetmiş bir vali  yani Gökmen Çiçek, gençleri doğru işlere kanalize ederek, yeni uğraşılar bularak kötü ve kötülüklerden uzak tutulacağını belirterek spor okullarına yöneltmiş ve tamı tamına 28 spor okulunu kısa sürede hayata geçirmiş, ayakta alkışlanacak örnek çalışma.

Bu projeyi planlayıp şehrin tüm dinamiklerini de harekete geçirterek gençlere çok önemli bir alan açmış oldu. Ticaret Odasından Müftülüğe kadar tüm alanları Erva projesine dahil edip spor okulları açtırdı. Uzak doğu sporlarından masa tenisine kadar bünyesinde değişik branşları bulunan süper bir çalışma. Bu çalışmaya bize göre Milli Eğitim Müdürlüğü beden eğitimi öğretmenleri de iştirak etmeli, yaz tatillerinde okul salonları, okul bahçeleri spor yapan gençlerle cıvıl cıvıl bir görüntü verir ve o gençlerin doğru ve olumlu yönde kanalize edilmeleri sağlanır.

Görüldüğü gibi sevgili okur, her ilçede değil her mahallede spor okulları açarak, sosyal mecradan başlayarak sokakta olsa her türlü kirliliğe karşın spor okulları açmak, yaymak için kurduğu Erva merkezlerinin her açılışına katılan, gençlerin memnuniyetini gözleri dolarak, mutlulukla  izleyen, sarılan tevazu abidesi Vali Gökmen Çiçek, kısa sürede halkın gönlünü kazanmış yiğit bir Anadolu delikanlısıdır. Deprem bölgesine ilk giden, aylarca orada kalan, o bölgedeki insanların da sevgilisi olan Vali Gökmen Çiçek şimdiden bu şehirde isminin yaşatılması gereken bir Vali olmuştur. Dilerim kendisine ve çalışmalarının neticesinde yakışan bir yere şimdiden ismi verilmelidir... Sayın Gökmen Çiçek, sizinle sadece aileniz, mesai arkadaşlarınız değil, tüm Kayseri gurur duyuyor. İYİ Kİ BU ŞEHRİN SİZİN GİBİ BİR VALİSİ VAR.

GÜNÜN SÖZÜ: “Kötü iyiyi tanır da iyi kötüyü tanıyamaz…”