Sami DAYANGAÇ


KARTAL KAVŞAĞI

AK Partili belediye başkanları yasanın verdiği tüm görevleri, pandemi dönemi olsun, asrın felaketi deprem olsun hiç aksatmadan yerine getirdikleri gibi, kamunun yapması gereken pek çok işi de üstlendiler.


 

Günlük 200 bin dolayında aracın geçtiği önemli bir merkez olan Kartal Kavşağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından hazırlanan proje ile ışıksız bir geçiş alanı olacak ve hemen yanı başında bulunan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ile de uyumlu, çok güzel görünen ve işlevi yüksek bir hizmet olarak sunulacak.

AK Partili belediye başkanları yasanın verdiği tüm görevleri, pandemi dönemi olsun, asrın felaketi deprem olsun hiç aksatmadan yerine getirdikleri gibi, kamunun yapması gereken pek çok işi de üstlendiler.

Görev süreleri tamamlanıp yeni seçim sathına geçince dikkat buyurun, rakipleri kötülemek, karalamak, yalan yanlış beyanlarla kafa karışıklığı yaratma çabalarına girmeden sadece yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyorlar.

Sabah namazını hep camide eda eden Memduh Büyükkılıç yoğun bir tempoda çalışıyor, koşuyor, Allah güç kuvvet versin, ne zaman uyuyor doğrusu merak ediyoruz. Sahura kadar aralıksız programlara katılıyor, konuşuyor, anlatıyor, dinliyor ve çözüm buluyor.

Aslına bakarsanız Kayseri belediyeleri işlerini o kadar mükemmel yapıyorlar ki, muhalefetin iddialı bir projeleri bulunmuyor. Biri çıkmış KASKİ’nin önünde iki ışık var, birini kaldırtacakmış. Projeye bakın.

Gelelim Kartal Kavşağı’na. Şehrimiz nasıl ki ülke genelinde bir geçiş noktası, Kartal Kavşağı da aynen bu durumda. Uzun zamandır bu bölgede araç sayımı yaptıran, hangi saatlerde, hangi bölgeye yoğunluğun arttığını tespit ettiren Memduh Büyüykkılıç, bu bölgede trafik sorunu yaşanmaması için hemen proje çalışması yaptırdı. Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de desteği ile proje hazırlandı, sunuldu ve çok beğenildi. 2 katlı geçişin olacağı, yonca yaprağı şeklinde yol bu alanda trafik sorununu sıfırlaması kadar, görsel olarak da şehre çok yakışacak.

Ne kadar geniş yollar yaparsanız yapın, trafiği akıtamadıktan sonra bir işe yaramaz. Işıkta beklenen süreye şöyle bakalım. Maksimum trafikte, şehrimiz için 5 dakika beklemiş olalım. Bizim gibi beklemeye alışık olmayanlar için çok uzun zaman. Trafikte beklemenin ülke ekonomisi, şahsi ekonomimiz için de kaybı büyük. Işıkta beklerken kimse aracını stop etmiyor. Yanan benzin, mazot milli servet ve boşa gidiyor.

Geçtiğimiz aylarda bir yakın arkadaşımızın cenazesine katılıp taziye evine gittik. Ekonomik açıdan tuzu kuru olduğu başköşeye oturtulmasından anlaşılan, ikramlara boğulan kişi, cenaze evinde şunları söyledi: “Geçen gün Kartal Kavşağı’nda 45 dakika bekledim...“ Güler misin, ağlar mısın? Dayanamadık ve “Beyefendi bu şehirde 45 dakika beklenecek bir yer yok, abartmayın, kaldı ki Büyükşehir projesini hazırladı, artık kimse 45 saniye dahi beklemeyecek dedik” ve kalktık. Abartıya ne gerek var?

Memduh Büyükılıç 2019’da verdiği sözlerin, vaatlerin 3-4 katını yaptı, yapacaklarını anlatıyor. Vaat ettiği projeler için hatırlamıyorum, unuttum neler vaat ettiysem demiyor. Yaptıkları yapacaklarının teminatı olan Atom Karınca kısa sürede bu projeyi de hayata geçirecektir, biz inanıyor ve güveniyoruz. Gerek şehir merkezi gerekse de ilçelere yaptığı ziyaretlerde vatandaşların coşkusu, bağrına basması Memduh Başkan’a güvenin ve desteğin göstergesi olsa gerek…

 

GÜNÜN SÖZÜ: Erkeği toklukta, kadını yoklukta, evladı yaşlılıkta, kardeşi mirasta, arkadaşı yolculukta, dostunu zor durumda tanırsın…