Deniz M. ÇAĞAN


İYİ Kİ VARSINIZ

Cuma Günü Kanal 38 TV ve TV 38’de, Gazete Kayseri’nin Cumartesi günkü sayısında bir resim ve haber yayımladık.


 

Cuma Günü Kanal 38 TV ve TV 38’de, Gazete Kayseri’nin Cumartesi günkü sayısında bir resim ve haber yayımladık. Şimdi gelelim bu resmin ve haberin hikâyesine. Cuma namazı çıkışında güzel bir resim elime geçti. Resmi Kazancılar Çarşısı Esnaflarından benimde Çok sevdiğim yıllarca Erciyesspor’da birlikte görev aldığım Şaban Zıkkavun tarafından gelen bir resimdi. Kale içerisinde Cuma namazı eda edilmiş cemaat çıkmaya başlarken bir Polis Memurumuz engelli olduğunu düşündüğüm bir vatandaşımızın ayakkabısını giydirerek bağcıklarını bağlıyor. İşte bu görüntü ne Covid-19 ne başka bir şey...Sadece Türkiye’de görebileceğiniz vicdani bir görüntü. Her zaman Devletimizin güler yüzü güvenliğimizin sorumluları olan Kolluk Kuvvetlerimiz yine devletin o güzel şefkatli yanını bir kere daha göstermiş oldu. Hani bazı Tv kanalları yayınlıyor ya, hani Avrupa şöyle böyle diyor ya işte kapak olsun sizlere. Polisimizi kötü göstermek onları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar ya ayıp ayıp diyorum. Hiç tanımadığı birine hem de içeresinde bulunduğumuz Covid-19 bile engel olmadan yardım elini uzatması o kalpteki güzelliği, o insanlığı, o vicdanın halen yaşadığını gösterir bir resimdi. Teşekkürler Polis Memuru kardeşim. İyi ki varsınız.

ŞABAN ÇOPUROĞLU İLK DEFA AÇIKLADI

Bilindiği gibi Ak Parti Kongre sürecine başladı. Kocasinan Kongresi ile başlayan süreç bir aksilik olmazsa Melikgazi Kongresi ile bitecek gibi. Bu süreçte bana göre 5 İlçe başkanı değişecek. Daha öncede Belediye Başkanlığı noktasında yapmış olduğum tespit ile 17 Belediye Başkanlığı için tahminim doğru çıkmış ve tescillenmişti. Buradan hareketle şimdilik sadece Akkışla değişti ve değişim 4 ilçe ile devam edecek. Peki, İl Kongresi ne zaman olacak?

İl Kongresi 2021 yılında olacak gibi ve Kongreye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın programının uygun olması halinde katılması bekleniyor.

Şimdi gelelim ilk defa konuşulan konulara. Ak Parti İl Başkanı Çopuroğlu ile Kanal 38 ve TV38’de yayınlanan ‘’Objektif Bakış’’ programınatelefonla bağlandı ve çok farklı konularda kendisinin açıklamaları oldu. En dikkat çekici olanı İyi Parti Kayseri Milletvekili Sayın Dursun Ataş tarafından yöneltilen eleştiriler noktasında... Sayın Dursun Ataş’ı aradığını fakat telefonuna cevap vermediğini ve halen de kendisini geri aramadığını söyledi. Aslında ne güzel bir nezaket örneği sergilenmiş,  karşılığı olsaydı tabi. Sayın Çopuroğlu’nun yapmak istediği aslında eleştirilere cevap vermek değil tabi de, yanlış anlaşılan konuları düzeltmek, bilmediği bazı konularda aydınlatmaktı anlaşılan. Bana kalırsa nezaketen bir geri dönüş olabilirdi.

Bir Başka konuda yine aynı programda konuştuğumuz konu CHP İl Başkanı Sayın Ümit Özer’in eleştirileri hakkında. Sayın Çopuroğlu ilk defa açıkladığı konuyu sizinle de paylaşmak isterim. ‘’Bir süre önce İl Başkanları olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızın makamında toplandık. Bu mevzu gündeme geldi ve CHP İl Başkanı Ümit Hanım dedi ki, “listeler sizden gidiyormuş”. Bende (listeler bizden gitmiyor. Hiçbir şekilde müdahil olmuyoruz ve noter huzurunda kura çekiyoruz.) dedim" diyor Sayın Başkan. Bu mevzu dediği İşkur tarafından olan Toplum Yararına Program çerçevesinde süreli işe alınacakların tespitinin noter kurası çekilmesi.

 

Sayın Çopuroğlu başka bir konuda daha açıklamada bulundu. Aslında en çarpıcı olanlardan biriside burası...Sayın Çopuroğlu, ‘CHP il başkanına açık çağrı yapıyorum, bu işlerden vazgeçsin. Diyeceği bir şey varsa partimizin kapısı açık gönlümüzün kapısı açık. Buyursun gelsin, kahve ikram edelim, konuşalım. Yoksa kendisi davet etsin onun partisine gidelim. Ben kaç kez kendi partilerine gittim, kendisi bir kez dahi partimizden içeriye girmiş değil. Şimdi yine davet etsin, yine giderim. Vatandaşın gündemini bu tür polemiklerle meşgul etmeyelim. Kendisinin ziyaret anlamında siftahı yok. Çağırırsa yine gideriz. Yemeğe davet ettik ama halen dönecek. Bunları polemik haline getirmeye devam etmeyelim. Bizim gönlümüz yufka. Burada art niyet yok. Burada gündem olacak işlerle değil, gündem oluşturacak işlerle uğraşmamız lazım’’ diyor. Aslında Ümit Hanım siyasi nezaket olarak gitmesi gerekir davete icabet etmesi gerekir. Aslında gitmekte ister. Fakat Ankara endeksli bir siyaset yapılıyor olunca Genel Merkez’in bu ziyarete çok sıcak bakacağını hiç düşünmüyorum.

 

İSMAİL TAMER NEDEN KIZDI?

 

Ak Parti Kayseri Milletvekili Sayın İsmail Tamer Kanal 38 ve TV38’de yayınlanan ‘’Objektif Bakış’’ programına telefonla bağlandı. Kendisine hem Kayseri’de ki sağlık durumunu, hem de bazı eleştirilerin olduğunu sordum. Sordum ama Sayın Tamer öyle açıklamalarda bulundu ki kendisi yapılan eleştirilere ‘’Ortaya Çıkarmazlarsa Müfteri İlan Ederim’’ diyor. Sayın Tamer ‘’Başhekimlik dönemimde herkese kapım açıktı. Beni o dönemde kapısını yolgeçen hanına çevirdi diye eleştirdiler ama bu durum benim için gurur verici bir olaydı. Başhekimlik kapısı herkesi kucaklayan sıcak bir yuva gibiydi. Kayseri’de sağlığın bir yere gelmesinde payımın olduğunu görüyorum. Sağlıktan rant elde etmek isteyenlerin her zaman karşısında oldum ve dürüstlüğümden hiçbir şey kaybetmedim. ‘’Bana Aba Altından Sopa Göstermeye” gerek yok. Kim ne biliyorsa ortaya koysun" diyor.

 

Sayın Tamer’i Başhekimlik döneminden itibaren yakınen tanır, yapmış olduğu birçok ilklere de şahit olduğumu söyleyebilirim. Ankara ile olan ilişkilerini, tanışıklıklarını hep şehrimiz için seferber etmiş dürüst bir Başhekim ve Siyasetçidir. Örnek verecek olursam, mesela dönemin Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’nin yeniden daha donanımlı daha işlevli olmasını sağladı ve o Acil Servis’in üstündeki helikopter pisti koyması belki de Türkiye’de bir ilk olmuştu. O dönem Ambulans Helikopter daha yeni faaliyete geçiyordu.  Bunlar belki gözle görünen hizmetleri kendisi yenilikçi ve istediğini almasını bilen bir Başhekimlik dönemi geçirdi ve şimdi aynı performansı Siyasetçi kimliği ile sergiliyor.

 

BİR UYARI DAHA

Ülkemiz ve Dünya yaklaşık 9 aydır Covid-19 ile mücadele ediyor. Bu virüs ile ilgili halen bir aşı bulunamadı, fakat denenmesi devam eden aşılarda mevcut. İnşallah en kısa zamanda aşısı, tedavisi bulunur ve bu virüsten kurtuluruz. Yetkililerin sürekli olarak Maske, Mesafe, Temizlik uyarılarına karşı duyarlı olmak ve kurallara uyarak en aza indirmekte elimizde. İşte tam bu anlamda geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde kendisi bir Doktor olarak ciddi uyarıda bulunuyor. Sayın Tamer; Ekim Kasım ayları başında çok daha fazla insanların etkileneceğini biliyoruz. Bu virüste (influenza) inflanza virüsü yani grip gibi hareket edecektir. İkisi birlikte olunca sıkıntıya sokacaktır diye düşünüyorum. O tarihlerde özellikle yaşlı hastalar ve yandaş hastalığı olanların kendilerine dikkat etmeleri gerekir. Grip aşısının da çok iyi geleceğini ifade etmek istiyorum’’ diyerek yine bir uyarı daha gelmiş oluyor. Geçtiğimiz günlerde hem Dünya Sağlık Örgütü hem Sayın Sağlık Bakanı Koca hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda ciddi uyarıları vardı.Gerekmedikçe evden çıkmayalım, Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına uyalım.