Memduh BORAZAN


İNANCIN ZAFERİ

Sezon öncesinde Kayseri’den her hangi birine “Mondihome Kayserispor lige çıkmasın küme de kalsın, kabul mü?” diye sorsanız bu soruya kimse “Hayır” diye cevap vermezdi.


Sezon öncesinde Kayseri’den her hangi birine “Mondihome Kayserispor lige çıkmasın küme de kalsın, kabul mü?” diye sorsanız bu soruya kimse “Hayır” diye cevap vermezdi. Malum sezon öncesi transfer kapalı, para yok, daha nice sorunlar... Ligde kalmanın büyük başarı olarak görüldüğü bir ortamdan zirvenin en yakın takipçisi konumuna gelmek kolay bir iş değil elbette. 

İşte bu inancın zaferidir. 

Yönetim, teknik ekip, oyuncular, taraftar ve şehir... Kenetlenmenin, birlikte hareket etmenin, inanmanın karşılığı alınıyor bu günlerde. Son olarak kendi evinde Pendikspor’u 2-0 ile geçen Mondihome Kayserispor 15. hafta sonunda 29 puan ile 3. sıraya yerleşti. Dile kolay zirveyi parselleyen Fenerbahçe ve Galatasaray’ın en yakın takipçisi. Her takım Kayseri’ye artık temkinli  ve tedrigin geliyor.

Peki, en son bu başarı ne zaman yakalandı kısaca bir göz atalım. Mesela 2005-2006 sezonunda 29 puan ile yine 5. sıra... 2009-2010 sezonu 31 puan ile birinci sıra... Aslına bakarsanız Mondihome Kayserispor’un genlerinde ligin üst sıraları var. Tıpkı Türkiye Kupası gibi... 

İşte önemli olan şey bu dinamikleri harekete geçirebilmek. Bu sezon transfer tahtasının kapalı olması, Teknik Direktör Çağdaş Atan’ın ayrılışı bu dinamikleri harekete geçirdi. Hep iyi gelişmeler olmaz ateşleyici, bazen de kötü şeyler ateşler... Tıpkı bu sezon olduğu gibi. Fitili tutuşturan etkenler hiç hesapta olmayan konular olsa da camia için faydalı oldu mu? Oldu! 

Ara transfer yaklaşırken bizim yine transfer tahtamız kapalı ama ne gam! Toplanan puanlar ortaya konulan iyi futbol, kent içindeki birlik-beraberlik ile bu sezon alt sıraları aklımızdan çıkardık bir kere. Şimdi tek düşünce bu takım Avrupa’ya nasıl gider. Hatta ve hatta matematiksel olarak şampiyonluğa en yakın üçüncü takım olmak. 

Bakın bunları bile yazmak, bunları bile anlatmak keyif veriyor. Tek keyif vermeyen olay ise bana sorarsanız tribünler. Takım 7 haftadır yenilmiyor, en son Trabzon’u deplasmanda mağlup etmiş ve kendi evinde Pendikspor maçına çıkacak. Maç Pazar günü, saat makul… 

Tribünlerde yer olmaması gerekli. İnsanların birkaç gün önceden maç bileti telaşına düşmesi gerekli ama gelen sayısı 10-12 bin arası. Kapalı Kale zaten her zamanki yerinde sorun yok ama diğer tribünler. Bu takım bu zorluklardan geçerken, artık bu şehrin insanlarının da biraz daha ellerini taşın altına koyması gerekmez mi? 

Bence zamanı geldi, kayıp halka tribünler… Bunun da biran önce çözülerek Türk spor tarihine Kayseri damgası vurulmasının tam da zamandır.