Memduh BORAZAN


HELAL OLSUN SANA

Acaba Mondihome Kayserispor geçmişte nasıl bir iyilik yaptı da Çağdaş Atan gibi bir isim ile yolları kesişti diye düşünmeden edemiyorum.


Acaba Mondihome Kayserispor geçmişte nasıl bir iyilik yaptı da Çağdaş Atan gibi bir isim ile yolları kesişti diye düşünmeden edemiyorum. 

Dile kolay…

Tam üç dönemdir transfer tahtası kapalı. Bunun yanında kadronun bel kemiği sayılacak oyuncular bire birer takımdan ayrıldı. Kadro konusunda ciddi sorunlar var. 

Elindeki malzeme yetersiz, hatta bazı oyuncuları bir alt ligde zirve takımlarında bile kendilerine yer bulamazlar. Tüm bunlara rağmen Çağdaş Atan’ın istikrarı aralıksız devam ediyor.  Normalde bu şartlarda takımın performansının düşmesi bekleniyor. Ama Çağdaş Atan öyle bir ruh kazandırmış ki takım futbolunu her geçen yıl, ay hatta hafta geliştiren bir takım izliyoruz. 

Berna Gözbaşı başkana ayrı bir parantez açmak lazım. Çağdaş Atan’a inandı, güvendi takımı emanet etti ve bugün ki başarı geldi. İstikrar her zaman her koşulda çok önemli. Bu şehir Türkiye’nin ilk kadın başı olan Berna Gözbaşı’nın hakkını ödeyemez. Mondihome Kasyerispor için yaptıkları ortada. Kimse kusura bakmasın. Her insanın yanlışı var. Kul hatası olmaz. Ortada olan bir şey var kimse iftira atmasın.

Milyon dolarlık transferler yapan takımların bulunduğu ligin ilk üç haftasını yenilgisiz kapatmak her babayiğidin harcı değil. 2 beraberlik, 1 galibiyet ile 5 puanı şimdiden cebine koymuş bir takım var.  Hem kendini, hem takımı, hem tüm şehri geliştiriyor. Tribünler kısıtlı imkânlar ile verilen mücadelenin farkında. Dikkat edersiniz coşku daha da arttı. Geçmişte sadece Kapalı Kale tribünü ile sınırlı olan stadyumda şimdi herkes işin ucundan tutmaya çalışıyor. Yine Kapalı Kale’nin lokomotifliğinde her tribün Çağdaş Atan’a destek vermek için çırpınıyor. 

Bir şehir uyanıyor… 

Bunun tek mimarı Çağdaş Atan

Yönetimin hakkını yemeyelim. Transferi açtırabilmek can siperâne çalışıyorlar. Bu işinde sonuna gelindi. Bir de transfer açılırsa ve Çağdaş Atan’ın eli güçlenirse çok daha güzel günler çok yakındır artık…

Stadyumu’nun Kuzey Tribünü önünde bir futbolcu heykeli vardır. Maç izlemeye gelen herkes bilir. Diyorum ki yeni bir heykel için kollar sıvansa mı?

Bu heykel kimin olsun diye sorarsanız, bu şehri yeniden ayağa kaldıran adam gibi adamın olmalı… 

Hatta biraz daha merkezi bir noktada olsa hiç fena olmaz… 

Çağdaş Atan ve ekibine ne kadar teşekkür etsek, övgü ile bahsetsek az. Bir ekip bu kadar mi uyumlu, çalışkan ve başarılı olur. 

İşte cevabı. 

Tek kelime ile helal olsun sana Çağdaş Atan..