Sami DAYANGAÇ


GÖKMEN ÇİÇEK ÇOK FARKLI BİR VALİ

Afyon Valiliği sırasında farklı bir vali olduğunu zaman zaman duyuyor, takip ediyorduk.


Afyon Valiliği sırasında farklı bir vali olduğunu zaman zaman duyuyor, takip ediyorduk. Hatta bir gün tedarik ettiğimiz telefonundan arayarak tanışmak ve çalışmalarını sormak istedik. Son derece mütevazı bir şekilde, büyüklenmeden, bir yerel gazeteciye çalışmalarını zevkle anlatırken bizim de böyle valimiz olsa diye iç geçirdik.

Büyük bir vatandaş kitlesinin ağlayarak yolcu ettiği Gökmen Çiçek, valimiz olmuştu. Geldiği gün çalışmalara başlaması, belediyelerin ve tüm kamunun önünü açmasıyla çok dikkat çekti. Öyle ya ulaşılmaz, bürokrasiden milim sapmaz, vatandaşla kopuk valilere alışanlar için elbette yadırganacak bir valiydi.

Efendim, Vali Gökmen Çiçek'in icraatlarını, depreme ilk giden olduğunu, deprem bölgesinde yeterli performans gösteremeyen, göstermeyen valilerin yerine de koşan, çalışan, masaya kafasını koyup bir saat uykuyla depremzedeleri yalnız bırakmayan Gökmen Vali, o bölgeden de gelirken arkasında bir dizi gözü yaşlı sevenini de geride bıraktı.

Bekir Yıldız, Kocasinan Belediye Başkanı iken(kendisi çok yönlü, pek çok spor branşını aktif yapmış, çok okuyan, okuduğunu anlayan, senarist, yönetmen, sayılı fotoğraf sanatçısı, siyah kuşak sporcu) dar gelirli ailelerin çocuklarına sahip çıkmış ve onları spora yönlendirmişti. Milli sporcular yetiştirdi, yakından ilgilendi ve gerek spor gerekse de eğitimde çok başarılı gençler bu sayede çoğaldı.

Gökmen Çiçek tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, odaları, sivil toplum kuruluşlarını vs. ERVA isimli projeye dahil ederek 29 spor kulübü kurdu. Hepsinin başında eğitimlerini tamamlamış 80 uzman ve ayrıca da spor antrenörleri topladı. Tespit edilen bireysel sporlara yönelen çocuklar, aynı zamanda da hayata hazırlanıyorlar. Saygı, eğitim, terbiye vs. akla gelen her olumlu tavır öğretiliyor, dersleriyle bile ilgileniliyor. Mahallelere açılan spor kulüpleri çocukların, gençlerin ulaşım, yeme vs ücret ödemelerini de ortadan kaldırıyor. Spor malzemeleri bu kulüplerden karşılanıyor.

Kooperatifler kurarak yerel yönetimlerle başarıdan başarıya koşan Kayseri, valisi ve belediye başkanlarının ortak gayret ve çabaları ile daha çok gündem oluşturacak.

Vali Gökmen Çiçek, ‘belediyelere 10 binden fazla iş başvurusu var, OSB’de binlerce işçi aranıyor, istihdam fuarı yapalım, iş arayanlarla işverenleri karşı karşıya görüştürelim’ diye yeni ve muhteşem bir proje hazırlattı.

Sizce de kibirsiz, mütevazı, belki kendi çocuklarından esirgediği ilgi ve sevgiyi ERVA çocuklarına sunan, çalışkan, üreten, üretenleri destekleyen, önlerini açan Vali Gökmen Çiçek çok farklı bir Vali değil mi?

Devam edeceğiz…

GÜNÜN SÖZÜ: Konuşmak kadar dinlemek de bir sanattır…