Erhan KAN


FUTBOL AKLI!

Artık yazacak, konuşacak fazla bir şey yok. Sezon bitti tek gündem transfer tahtasının açılması.


Artık yazacak, konuşacak fazla bir şey yok. Sezon bitti tek gündem transfer tahtasının açılması. Bana sorarsınız bu işin artık sonuna gelindi. İşler çözüldü. Transfer tahtasının açılması an meselesi. Bugün yarın bu konuda olumlu haber camiaya açıklanır. Aksi takdirde yöneticiler bu kadar olumlu açıklamalar yapmazlardı. En azında böylesine stratejik hata yapmazlardı diye düşünüyorum. Zira, bu açıklamaların ardından transfer tahtası açılmazsa bu açıklamalar bu yöneticilere çok sık hatırlatılır. Kendileri de böyle hata yapmazlar diye düşünüyorum. 

O zaman şimdi yönetim içerisinde en sık konuşulan konu transfer listesi olmalı ki bu konuda Teknik Direktör Çağdaş Atan ile görüşmeler yapılmıştır. Hoca’nın verdiği liste dahilinde gerekli görüşmeler ve çalışmalar yapılıyordur. Bir sezon kendisinin en küçük dahlinin olmadığı bir kadro ile son derece başarılı bir sezon geçiren Çağdaş Atan’ın kendi kadrosu ile neler yapabileceğini düşünmek bile taraftara müthiş heyecan veriyordur. 

Şimdiden birçok isim gündeme geliyor. Çoğu asparagas elbette. Aklı selim, daha oturaklı, daha ağırdan alınacak bir transfer dönemi geçirileceği aşikar. Burada en önemli konu başlığı Çağdaş Atan’a ne kadar bir bütçe verildi? Hangi fiyat aralığındaki oyuncuların takıma kazandırılabileceği söylendi. Yoksa yine gelişi güzel bir politika izlenmeyecektir sanırım. Bugün yaşadığımız sorunların kaynağı geçmişte yapılan hatalar değil mi?

“Aman canım transferi açtırdık, alalım gitsin. Fiyat önemli değil” şeklinde müsrif tüccar mantığı ile hareket edileceğini açıkçası düşünmüyorum. Zaten düşünülür ve hayata geçirilirse bu kulübe büyük ihanet edilmiş olur. Bu işin altından kalkılabilecek, ödemelerin sorunsuz yapılabileceği bir transfer dönemi geçirmek en mantıklısı. Bunu söylemek için ekonomi profesörü olmaya gerek yok zaten. 

Başkan Ali Çamlı ve yönetimdeki A Takımı’nın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi, özellikle de kulüpteki futbol aklını iyi kullanması gerekli. Aslına bakarsanız geçmişte Ali Naibi’nin yaptığı transferlerden kulüp tarihinin belki de en fazla katkısı alındı. Burada ki nüans Başkan Berna Gözbaşı’nın işi ehline teslim etmiş olmasıydı. Ekonomik boyutunu bilemiyoruz. Malum bizi kulübümüz bu konuda her dönem çok şeffaf (!) olmuştur. 

İşe futbol kısmından baktığınızda aldığınız yabancı oyuncuların önemli katkılar verdiğini söylemek zor değil. Bu nedenle bu sezonda önemli bir futbol aklının bu konuda söz sahibi olması çok önemli.