Metin SÖNMEZ


DÜN DÜNDE KALDI DİYELİM…

Burak Yılmaz’lı mağlubiyetsiz günler, Rize’de son buldu.


  Kora kor, göze göz, dişe diş başlayan mücadelede deplasmanda oynamayı hiç dert etmeyen Kayserispor, rakibinin her hamlesine hamleyle karşılık verdi. Orta alanın kontrolüne çokta önemsemeyen iki takım, kısa yoldan gole ulaşma adına ciddi bir efor sarf etti. Karşılıklı pozisyonlar da vardı ama üç kale direğini aşma başarısını gösteren takım olmadı.

  Aslına bakarsanız, Burak Yılmaz Hoca ile İlhan Palut’un taktik savaşına tanıklık ettik. Golsüz geçilen ilk yarının ardından çok fazla değişenin olmadığı sahada, ev sahibi Ç.Rize’nin baskın olduğu anlarda kilidi açan isim İngiltere Premier Lig patentli Jonjo Shelvey oldu. Serbest vuruştu topun başına geçti ve kaleci Bilal Beyazıt’ın soluna öyle bir füze gönderdi ki, yapacak bir şey kalmamıştı. O âna kadar takımının geriye düşmemesi adına önemli bir direnç gösteren genç kaleci çaresiz kaldı, topu ancak filelerde gördüğünde iş işten geçmişti…

  Ev sahibi attığı golle işi kolayladı. Yeniden bir geri dönüş adına maaile rakibinin üzerine yüklenen Kayserispor, bu kontrolsüzlüğün bedelini ağır ödedi, bu kez de iki farklı geriye düştü. Zeqiri durumu takımı adına 2-0’va getirdiğinde, sarı-kırmızılı takımın gardı tamamen düştü, son anlarda gelen 3. Gol ise skoru ilan etmeye yetti. Aslına bakarsanız, bir musibet bin nasihatten iyidir gibi bakmak lazım bu mağlubiyete. Üzerinde durulması gereken konu ise, deplasmanda Ç.Rize’ye karşı özellikle orta alan hâkimiyeti  öncelenerek, daha kontrollü futbol oynamak mümkünken, elde avuçta ne varsa hücumu düşünmek doğru bir tercih miydi? Sanırım bu futbol hallerinin üzerinde biraz düşünmek gerekiyor.

  He ne olursa olsun, Kayserispor 3-0 gibi bir yenilgiyi hak etmedi. Bununla birlikte teknik direktör Burak Yılmaz’ın da kırmızı kart görmesi işin tuzu biberi oldu. Şunu açık ve berrak biçimde ifade etmek gerekir: Kayserispor kadro yapısı ve oynadığı futbolla bu ligde var olmayı hak eden takımlar arasına adını çoktan yazdırdı. Fakat total takım savunması adına bir dizi sıkıntılar olduğu da gerçek. Zira buna kafa yormak ve Hatay maçına böyle hazırlanmak en doğru karar olacak.

  Dün dünde kaldı diyelim ve Hatay mücadelesine odaklanalım.