Erhan KAN


DOĞRU TERCİH Mİ?

Yukatel Kayserispor’da bu günlerde tek gündem teknik direktör konusu. Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı’nın İstanbul’da Ömer Erdoğan ile görüşmeler sürdürdüğü haberleri kamuoyunu meşgul ediyor. Elbette ki farklı seçeneklerde var.


Yukatel Kayserispor’da bu günlerde tek gündem teknik direktör konusu. Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı’nın İstanbul’da Ömer Erdoğan ile görüşmeler sürdürdüğü haberleri kamuoyunu meşgul ediyor. Elbette ki farklı seçeneklerde var. Ama birinci tercihin Erdoğan olacağı kesin.

Ama konu buraya geldiğinde bir soru işin özetleyebilir: Ömer Erdoğan Yukatel Kayserispor için doğru tercih mi? İşte bu sorunun cevabı hem Berna Gözbaşı’nın hem de yönetimin yol haritasını belirlemesi açısından son derece önemli.

Fatih Karagümrük ve Atakaş Hatayspor kariyerine baktığımızda başarılı bir isim Ömer Erdoğan… Ama iki kulübün yönetilme şekli ve Kayseri kamuoyu ile iki kulübün kamuoyu dinamikleri aynı mı? Ömer Erdoğan’ın başarılı olduğu şartlar Kayseri’de mevcut mu?

Bu soruların tek muhattabı elbette Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı… Zira çalışacağı ekibi seçmek, tercih etmek en doğal hakkı. Çevresinde danıştığı isimlerin bu faktörleri iyi etüd etmesi gerekiyor. Her işi Gözbaşı’nın yapmasını beklemek yersiz olur. Bir çok işin altyapısını ve fizibilitesini danışman ve profesyonel çalışanlarının yapması gerekiyor.

Alacağı rapor sonrasında harekete geçmesi, anlaşma yapıp yapmama tercihini kullanması gerekiyor. Gözbaşı sadece tercih noktasında devreye girmeli ve karar mercii olmalı.

Benim net olarak fikrim son dönemdeki performansı ile havalı bir şekilde görüşme masasına oturacak olan Ömer Erdoğan’ın camiadan isteklerinin fazla olabileceği yönünde. Başarı gelecekse bu isteklerin karşılanmasında bir beis yok. Ama futbolda garanti diye bir olgunun olmadığını sanırım bugüne kadarki tecrübelerinden dolayı Berna Başkan çok iyi biliyordur.

Şunu da peşinen söyleyeyim. Bu söylediklerim tüm gündeme gelecek hocalar için geçerli, sadece Ömer Erdoğan özelinde değil. Sözün hülasası, iş Berna Başkan’ın önüne gelmeden gerekli fizibilitenin ekibi tarafından doğru ve tarafsız bir şekilde yapılması hem Berna Başkan’ın elini rahatlatacak, hem de Kayserispor’un başarısında doğrudan etken olacaktır.

Bu nedenle başkanlık koltuğu araştırma değil sadece tercih makamı olmamaladır. Öncelikle camiada bu olguyu yerleştirmek Berna Başkan’ın bugüne kadar kulübe yaptığı katkıların en büyük olacağı görüşündeyim.